Circle Speed eerste kickoff-weekend Antwerpen | circubuild.be

Circle Speed eerste kickoff-weekend Antwerpen

UHasselt en het kenniscoöperatief Megarnie organiseren met Circle Speed een nieuw opleidingstraject rond circulair ondernemen. Het traject wordt zes keer opgestart, duurt vier maanden, en begint telkens met een intensief kick-offweekend op een inspirerende locatie, met gerenommeerde keynotesprekers en onder begeleiding van persoonlijke coaches.

Innovatie en de transitie naar een circulaire economie staan hoog op de politieke agenda maar nog heel wat bedrijven worstelen met de concrete vertaalslag naar hun bedrijf. Circle Speed wil hen helpen met een innovatief en intensief traject, op maat van de activiteit van elke ondernemer.

Er worden zes trajecten opgezet voor deelnemers uit de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Per traject kunnen 12 deelnemers tegelijk in Circle Speed stappen en de ‘versnelling hoger schakelen’ naar het circulaire ondernemen. Dat gebeurt in kleine groepen die focussen op de specifieke uitdagingen en opportuniteiten van de deelnemers, onder begeleiding van de coaches. Innoveren en duurzaam ondernemen doe je immers niet alleen. Het is dus een unieke combinatie van individueel en klassikaal groeien. Het businessmodel vormt het vertrekpunt van de opleiding: hoe kunnen ondernemers investeringen en producten herbekijken en aanpassen in de transitie naar een circulaire context? 

Circle Speed is een gevarieerd traject met interactieve lessen, interessante keynotes, een bedrijfsbezoek, concrete cases en individuele coachingsmomenten. Zo werkt elk bedrijf stap voor stap aan het eigen businessmodel terwijl het tools krijgt aangereikt en begeleid wordt naar concrete acties. Maar ook ontwikkelt de deelnemer een circulaire mindset en een lerend netwerk met de andere ondernemers.


Praktisch

De kick-offweekends gaan door op 22 en 23 januari en 18 en 19 juni voor bedrijven uit Limburg, op 26 en 27 februari en 10 en 11 september voor Antwerpse bedrijven en op 26 en 27 maart en 24 en 25 september in Vlaams Brabant. De opleiding kost 950 euro excl. btw. Bedrijven kunnen gebruikmaken van de kmo-portefeuille. Inschrijven of meer info raadplegen kan op de website van Circle Speed.

Circle Speed geniet de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO).

Agenda overzicht

Gegevens

  • 26 feb 2021 - 27 feb 2021
Nog te bepalen
circlespeed.be