De derde actiedag van de Green Deal Circulair Bouwen dit jaar gaat door op 6 oktober in het Provinciehuis in Leuven en focust op de rol van architecten en andere ontwerpers. Enkel leden van de Green Deal Circulair Bouwen kunnen aan de actiedag deelnemen

De derde actiedag van de GDCB in 2022 focust zoals we al aankondigden op de rol van architecten en andere ontwerpers. Het programma dat Vlaanderen Circulair er nu voor aan het opstellen is, gaat ervan uit dat de verschillende sprekers/instanties en ‘workshoptrekkers’ zullen toezeggen en is er dus een onder voorbehoud. Ook een tijdschema is er nog niet. Volgende items staan momenteel op de agenda:

  • ontvangst en mogelijkheid tot netwerken met koffie;
  • plenair gedeelte met onder meer een keynote door NAV over de visie van de architect bij circulair bouwen; een panelgesprek met architecten en een keynote over een andere mindset bij het gebruik van ruimte en bestaande gebouwen;
  • lunch en mogelijkheid tot netwerken + circulaire ontwerpmarkt;
  • Communities of Practice, workshops en bezoeken van circulaire projecten (waaronder Circul’air) op wandelafstand.

De derde GDCB-actiedag van 2022 gaat volledig fysiek door. Er is geen mogelijkheid om de actiedag online te volgen of later een opname te herbekijken. Voor het plenaire gedeelte in de voormiddag verwacht Vlaanderen Circulair 200 deelnemers. Voor de sessie in de namiddag rekent het op 20 tot 40 deelnemers per sessie.

In de aanloop naar de actiedag houden we het programma in dit agenda-item in de mate van het mogelijke up-to-date, zodat het je telkens het meest recente voorlopige programma toont. Eens het programma definitief is, ergens begin september, laten we dat hier ook weten en krijgen de deelnemers van de GDCB ook een officiële uitnodiging met inschrijvingslink in hun mailbox.