Het Concrete Circularity Center, een samenwerking KU Leuven, Buildwise, Groen Beton Vert en POM-West-Vlaanderen om innovatieve – lees: meer ecologische – betonmengsels te ontwikkelen en hun gebruik te promoten, presenteert op 20 juni in Acasus in Veurne zijn eerste resultaten. Het event ‘De katalysator voor circulair beton – het Circular Concrete Center wijst de weg naar de toekomst’ is gratis, maar registratie is wel verplicht.

Naast een presentatie waarin Niels Hulsbosch van Buildwise en Zeger Sierens van de KU Leuven uitleggen wat het Concrete Circularity Center geleerd heeft uit het testen en valideren van nieuwe betonmengels, is er in het event onder meer ook plaats voor getuigenissen van drie bedrijven die vandaag al werken met zogenaamd circulair beton en een panelgesprek waarin producenten van dat beton in dialoog gaan met aannemers. Het event, dat start om 15.30 uur, voorziet als afsluiter ook in een netwerkmoment met walking dinner. Het volledige programma vind je via de link hiernaast. Via dezelfde link kan je je ook gratis registreren.

Het Concrete Circularity Center werkt op dit moment ook aan een online platform waarop betonproducenten en bouwprofessionals alle mogelijk info kunnen vinden over circulair beton – gerecycleerde granulaten, groene alternatieven voor cement … – naast technische fiches, cases en de daarbij betrokken bedrijven. Dat platform zal ook wordt gelanceerd op 20 juni.