Opleiding circulair bouwen (Pixii en VIBE vzw) | circubuild.be

Opleiding circulair bouwen (Pixii en VIBE vzw)

Pixii en VIBE vzw organiseren samen een opleiding circulair bouwen.

Nu energie-efficiënte gebouwen een wijdverspreid gedachtegoed zijn, maakt de bouwsector zich op voor de volgende (r)evolutie: circulair bouwen. Dat principe gaat ervan uit dat een gebouw tijdens zijn levensduur gemakkelijk aanpasbaar is en uiteindelijk ook eenvoudig te demonteren, zodat we integrale onderdelen kunnen hergebruiken. Bij deze processen kunnen we niet alleen op energie, maar ook op kostbare materialen en grondstoffen flink besparen.

Deze opleiding bestaat uit twee delen:

In de voormiddag krijg je een breed overzicht over wat circulair bouwen allemaal kan betekenen, doorspekt met voorbeelden en oplossingen. Materiaalpaspoorten, circulariteitsindex, circulaire businessmodellen en open source bouwen zijn maar een kleine greep uit het veelvoud aan onderwerpen.

In de namiddag verneem je meer over scenarioplanning, en vervolgens ga je zelf aan de slag in een workshop. Tijdens deze workshop kan je een eigen project kritisch onder de loep nemen en optimaliseren. Dat kan een opgeleverd gebouw  of een gebouw in voorontwerpfase zijn. Afgedrukte plannen van het project meebrengen op A4 of A3 is alvast een meerwaarde. Deelnemers mogen zich hiervoor groeperen in teams van maximaal vijf personen, die rond hetzelfde project werken. Indien je zelf geen project hebt, kan je aansluiten bij een ander team.

Agenda overzicht

Gegevens

06 feb 2020
Huis van de Bouw, Tramstraat 59, Zwijnaarde
Opleiding circulair bouwen Pixii en VIBE vzw