Leefmilieu Brussel organiseert dinsdag 24 en 31 mei een tweedaagse opleiding rond hernieuwbare energie. In de opleiding zal met name de integratie van hernieuwbare energiebronnen en alternatieve technologieën voor gebouwen in een stedelijke context behandeld worden.

De opleiding vereist een minimale kennis van warmteproductiesystemen zoals verwarmingsketels en warmtepompen, alsook van de bijbehorende terminologie. Er wordt aangenomen dat de theoretische basisbegrippen gekend zijn. Bijgevolg wordt er meteen gefocust op de aspecten van de integratie van hernieuwbare energiebronnen en alternatieve technologieën.

Wie denkt deze basiskennis onvoldoende te beheersen, wordt aanbevolen vooraf de opleiding 'Energie: basisprincipes' van Leefmilieu Brussel te volgen. 

Het gaat om een tweetalige opleiding, in het Frans en Nederlands. Elke specialist voert het woord in zijn moedertaal. In de praktijk is ongeveer 90% van de presentaties in het Frans, wat de taal van inschrijving van de deelnemers weerspiegelt.

Tijdens de sessie worden de opleidingsdocumenten op papier uitgedeeld onder de deelnemers in de taal waarin ze zich hebben ingeschreven, Frans of Nederlands dus. 

Alle info raadplegen en inschrijven - de prijs bedraagt 100 euro - kan via de link hiernaast. De uiterste inschrijvingsdatum is 29 april. De deelnemers ontvangen op vrijdag 6 mei per e-mail hun bevestiging van inschrijving.