Leefmilieu Brussel organiseert op maandag 23 en maandag 30 mei een tweedaagse opleiding over de toepassing van ongebakken aarde in de bouwsector.

Ongebakken aarde is een lokale, onbewerkte en omkeerbare natuurlijke hulpbron. Het gebruik ervan past dan ook perfect in de logica van de circulaire economie. Met een opleiding errond wil Leefmilieu Brussel de technische informatie verstrekken die vereist is om het materiaal in bouwprojecten op te nemen, voor diverse toepassingen gaande van draagstructuren tot en met afbouwelementen.

Het gaat om een tweetalige opleiding, in het Frans en Nederlands. Elke specialist voert het woord in zijn moedertaal. In de praktijk is ongeveer 90% van de presentaties in het Frans, wat de taal van inschrijving van de deelnemers weerspiegelt.

Tijdens de sessie worden de opleidingsdocumenten op papier uitgedeeld onder de deelnemers in de taal waarin ze zich hebben ingeschreven, Frans of Nederlands dus. 

Alle info raadplegen en inschrijven - de prijs bedraagt 100 euro - kan via de link hiernaast. De uiterste inschrijvingsdatum is 29 april. De deelnemers ontvangen op vrijdag 6 mei per e-mail hun bevestiging van inschrijving.