Award | circubuild.be

Award

De Circubuild-award, ontworpen en gemaakt door studenten van de afdeling Interior Design & Architectuur van Thomas More, erkent de verdienste van mensen die pionierswerk lever(d)en op het vlak van circulair bouwen.

De prijs is een soort wisseltrofee: de winnaar duidt telkens zelf een volgende laureaat aan en geeft de Circubuild-award bovendien hoogstpersoonlijk door. Zo verandert de trofee een paar keer per jaar van eigenaar. Bedoeling is het ceremoniële moment van de overdracht telkens te laten doorgaan op een of ander evenement rond circulair bouwen.

Naast het feit dat de Circubuild-award een wisseltrofee is, wat helemaal past binnen het circulaire gedachtegoed, staat ook het ontwerp bol van de symboliek. Zo is hij gemaakt uit hout, een hernieuwbaar materiaal, maar beelden de tien houtspieën ook pijnpunten uit die nog moeten worden weggewerkt om circulair bouwen helemaal ingang te doen vinden. De reuzensplinters zijn helemaal naar de principes van circulair bouwen makkelijk uit de award te verwijderen. Bedoeling is dat elke winnaar zo'n houtspie - die gepersonaliseerd wordt met naam en bedrijf - verwijdert wanneer hij de award doorgeeft aan de volgende pionier en een pijnpunt voor circulair bouwen benoemt.