Derbigum: No Roof To Waste

Wat?

Derbigum, dat bitumineuze waterdichtingsmembranen voor daken maakt met een bewezen levensduur van meer dan 50 jaar, maakt ook nieuwe kwalitatieve dakbanen van snijresten en oude roofing. De fabrikant ontwikkelde daar met No Roof To Waste een eigen recyclageprogramma voor. Die nieuwe membranen zijn op hun beurt 100% recycleerbaar. Derbigum neemt zo zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Circulair

Derbigum zet zich al sinds de jaren 90 in voor de revalorisatie van bitumen dakbanen aan het einde van hun levensduur. Het procedé dat ontwikkeld werd laat toe om een volledig nieuwe grondstof te verkrijgen: Derbitumen. Het gepatenteerde recyclageproces is dermate geperfectioneerd dat 1 kg recyclaat vandaag 1 kg Derbitumen oplevert.

Vandaag biedt Derbigum bij elk opgeleverd dak van minimaal 1.500 m² dat het oplevert ook een terugnamecertificaat aan. Als voorvechter van de circulaire economie heeft Derbigum zijn businessmodel zo volledig afgestemd op deze circulaire toekomst.

De uitgebreide recyclage-ervaring en -capaciteit sterkt Derbigum naar eigen zeggen in zijn overtuiging dat alleen bitumen de perfecte ecologische en kwalitatieve dakbedekking is en blijft voor alle platte daken.

Doorlichting experts

Het streven van Derbigum naar een verhoging van het percentage recycled content – momenteel 25% en 30% – is een relevante piste naar een circulaire economie. Derbigum haalt via zijn No Roof To Waste-programma gratis snijresten en gebruikte bitumen dakbanen op werven op om ze te recycleren en in te zetten voor de productie van nieuwe dakbanen. Door over te schakelen naar een businessmodel met terugnamegarantie wordt de terugname van zowel grondstoffen als componenten nog zuiverder en duidelijker.

  Dit product werd gescreend door Vibe

Meer info over de screening en circulaire strategieën