Acasus en POM West-Vlaanderen organiseren studiedag rond digitalisering en circulariteit

Acasus en POM West-Vlaanderen organiseren op 14 maart 2024 in De Grote Post in Oostende de studiedag ‘Bouwen in de toekomst: de rol van digitalisering en circulariteit’. Het evenement dat plaatsvindt van 10 tot 17 uur staat, zoals de naam doet vermoeden, volledig in het teken van de integratie van digitalisering en circulariteit in de bouwsector, cruciale aspecten voor het bouwen aan een duurzame toekomst.

De dag begint met een warm welkom en een keynote van Pieter Verfaillie van bow architecten, waarbij de focus ligt op het belang van een duurzame visie in de bouwsector.

Daarna volgt een programma dat bestaat uit verschillende thematische sessies, waaronder de rol van digital twins, de toepassing van BIM in het bouwproces, kernversterking met een circulaire aanpak en het gebruik van digitale tools voor ontwerp en uitvoering. Sprekers zoals Olivier De Buck van Stad Oostende, Lode Declerck van Onebim en Niki Cauberg van Buildwise delen hun expertise en ervaringen.

Het inhoudelijke programma wordt afgesloten met een panelgesprek onder leiding van Rik Neven, zaakvoerder van contentbureau Palindroom en Architectura, waarin de toekomst van de bouwsector en de rol van circulariteit worden besproken.

De studiedag biedt een waardevolle gelegenheid voor architecten, aannemers, overheidsinstanties en andere belanghebbenden om kennis op te doen, ervaringen uit te wisselen en zich te laten inspireren voor een duurzamere benadering van bouwprojecten. Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven is vereist. Dat kan nog tot en met maandag 4 maart via deze link, waarachter je ook meer info vindt over de studiedag.

Deel dit artikel:

Onze partners