Acasus tot midden april gastheer voor expo The Exploded View

De expo The Exploded View is van 26 februari tot en met 15 april te bewonderen in Acasus in Veurne. Het provinciaal inspiratie- en kenniscentrum rond duurzaam wonen, bouwen en renoveren voor zowel particulieren, professionelen, onderwijsinstellingen als openbare besturen wil zijn bezoekers met de tentoonstelling anders laten kijken naar een woning en de materialen die daarvoor nodig zijn en hen vooral inzicht geven in het gigantische potentieel aan ongebruikte reststromen.

De tentoonstelling is opgebouwd rond een grote onderzoeksmaquette van een opengetrokken woning. Ze toont hoe een huis circulair kan worden gebouwd met voornamelijk biobased materialen en circulaire bouwmethodes. Vorig jaar was de expo nog te bezichtigen in het Design Museum Gent. Op Circubuild besteedden we in het verleden al de nodige aandacht aan de expo, onder meer met dit artikel.

Ook twee partners van Circubuild leverden een bijdrage aan The Exploded View. Zo is een van de partners van The Exploded View Beyond Building – en ook bij de realisatie van het schaalmodel – Jansen. Zijn gevelprofielsysteem uit verzinkt bandstaal werd gebruikt als frame voor de woonkamer van de maquette van het circulaire huis en alle schrijnwerk voor het glas in de grote versie is ook van de distributeur van staal, RVS, aluminium, non-ferrometaal en technische producten voor de bouw en industrie. Ron Jacobs, Brand & Sustainability Manager bij Jansen by ODS: “We tonen in The Exploded View Beyond Building wat met onze stalen gevelprofielsystemen allemaal mogelijk is op circulair vlak. Staal is sowieso circulair omdat het bijzonder lang meegaat, maar je moet het hergebruik ook wel faciliteren en dat doen wij door te werken met een flexibel montagesysteem en omkeerbare verbindingen. We moesten wel uit onze comfortzone treden omdat we ons gevelsysteem VISS Basic in het expohuis op hout moesten monteren. Maar dat is gelukt en het resultaat is een 100% circulair systeem!"

Ook de kalkhennepisolatie van EXIE werd in het expohuis toegepast.

Deel dit artikel:

Onze partners