AGSL publiceert leerlessen uit circulair pilootproject

Het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Leuven (AGSL) renoveerde het voorbij jaar in samenwerking met KPW architecten en verschillende aannemers drie studio’s op circulaire wijze. De leerlessen die de bouwpartners uit het pilootproject trokken, delen ze nu in een uitgebreid evaluatiedocument.

Het project, dat steun kreeg van Vlaanderen Circulair, omvatte de renovatie van drie studio’s in de Leuvense Fonteinstraat. Daarbij werden bouwmaterialen maximaal gerecupereerd en de inrichting demonteerbaar ontworpen. Op Circubuild brachten we over het project onder meer dit artikel.

“We zijn zelf bijzonder tevreden over het gelopen proces en hebben, onder meer op events, al veel over het pilootproject verteld”, vertelt Wim Van Aerschot van het AGSL. “We hebben er dan ook heel veel kennis in opgedaan rond wat vandaag allemaal al mogelijk is op het vlak van circulair bouwen. Die kennis hebben we gebundeld in een evaluatiedocument.”

Dat evaluatiedocument is sinds kort te downloaden via de website van Vlaanderen Circulair. Wim Van Aerschot: “Het laatste wat we willen, is de evaluatie voor onszelf houden. We willen net dat deze circulaire verbouwing inspirerend werkt voor andere bouwheren, architecten en aannemers. Dus, gebruik het evaluatiedocument om jezelf en anderen te inspireren.”

Het AGSL vraagt wel het document steeds integraal te gebruiken en in de communicatie errond steeds te verwijzen naar het AGSL en KPW architecten.

Deel dit artikel:

Onze partners