Akoestische kantoorwand volgens de principes van de circulaire economie

In België gooien we met zijn allen zo'n 1,8 miljard euro aan interieurwanden op een grote afvalberg. Om dat tegen te gaan heeft JuuNoo een akoestische kantoorwand ontwikkeld volgens de principes van de circulaire economie.

De wand laat zich snel, stil en zonder stof plaatsen. De initiële investering is niet hoger dan de klassieke geschilderde wand, met dat verschil dat je met een JuuNoo wand nooit zult betalen voor sloopkosten. Je kan je JuuNoo wand namelijk makkelijk verplaatsen naar een andere ruimte of gewoon terugverkopen aan JuuNoo, de fabrikant.

De combinatie van dit economische model en de goede akoestiek maakt dat de JuuNoo wand ideaal is voor kantoren van KMO’s. Het ene alternatief is een open office, waarbij tot 40% rendement van teams verloren gaat door slechte akoestiek en overmatig storen. Het andere alternatief is de luide, stoffige Gyproc wand, die vaak al na enkele jaren gesloopt moet worden.

De JuuNoo wand is ontwikkeld door oprichter Chris Van de Voorde. Chris verdiende zijn strepen als R&D manager bij beMatrix, wereldleider in wandsystemen voor de standenbouw- en eventsector. Een permanente focus op eenvoud maakt het mogelijk om de wand in lokale maatwerkbedrijven te produceren. Dat geeft JuuNoo de kans om zich eerst te bewijzen op de lokale markt, om dan snel internationaal te schalen zonder beperkingen op vlak van productiecapaciteit en logistiek. 

Deel dit artikel:

Onze partners