Al 128 pvc-bouwproducten kregen VinylPlus® Product Label

VinylPlus® verwelkomde recent Profine als het elfde pvc-verwerkend bedrijf in de VinylPlus® Product Label Community. Daardoor dragen nu in totaal al 128 pvc-bouwproducten het certificaat dat enkel is weggelegd voor producten die ontwikkeld en gemaakt worden volgens onder meer enkele circulaire principes.

Verschillende producten van Profine kregen het VinylPlus® Product Label. Het gaat om elf profielsystemen (systeem 70 AD, 76 AD, 76 MD, 76 K-Vision, 88 AD en 88 MD, PremiDoor 76, PremiDoor 88, Kömmerling C70, Kömmerling O70, PremiLine 80) en zes schuimplaten (KömaCel, KömaDur, KömaTex, KömaStyle, KömaPA en KömaStyle).

Twee andere bedrijven, Epwin Window Systems (systeem 71-80 en systeem 90) en Internorm (Spectus Elite, Profile 22 Optima en Swish 24/7), hebben hun profielsystemen dan weer met succes opnieuw gecertificeerd. Dankzij een overeenkomst tussen VinylPlus® en het Building Research Establishment (BRE) behaalde Epwin met één enkele audit ook het allereerste dubbele certificaat VinylPlus® Product Label/BES 6001 certification. BES 6001, ontwikkeld door en eigendom van BRE, is een certificaat dat enkel wordt toegekend aan producten waarvoor de ontginning op maatschappelijk verantwoorde wijze gebeurt en dat bedrijven in staat moet stellen hun milieu-impact doorgeen de productieketen te verminderen. De criteria van het label werden ook geïntegreerd in hoofdstukje rond verantwoord inkopen van het VinylPlus® Product Label-programma.

VinylPlus® moedigt alle houders van het VinylPlus® Product Label aan transparante communicatie te voeren over de belangrijkste duurzaamheidsindicatoren van het label, aan architecten en andere ontwerpers, bestekschrijvers enzovoort.

Vandaag zijn in totaal elf bedrijven houder van het het VinylPlus® Product Label, goed voor 128 pvc-bouwproducten vervaardigd op 19 verschillende Europese productiesites. Het gaat om DeceuninckEpwin Window SystemsFinstralGealanInternorm, Profine, RehauSalamanderSchücoVEKA en Verseidag. Meer info over de gecertificeerde producten vind je hier.

Deel dit artikel:

Onze partners