Alle PEFC-gecertificeerde bedrijven in België in één handige gids

PEFC bracht naar jaarlijkse gewoonte een nieuwe gids uit met alle PEFC-gecertificeerde bedrijven in België. Het gaat om een lijst van meer dan 500 bedrijven.

Het PEFC-label op hout of papier garandeert dat het hout of papier afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Ook een afgewerkt product kan een PEFC-label dragen. In dat geval garandeert het label dat het hout en/papier in het product afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

De Belgische gids van PEFC-gecertificeerde bedrijven 2022 bundelt alle gegevens van de meer dan 500 bedrijven in België die vandaag over een PEFC-Chain of Custody-certificaat beschikken – en dus PEFC-gelabelde materialen of producten fabriceren of verkopen – en hiervoor ook jaarlijks gecontroleerd worden door onafhankelijke certificatie-instellingen. De tweetalige gids werd gedrukt op 6.000 exemplaren, maar kan ook gewoon gedownload worden. Via deze link kan je de Nederlandstalige versie downloaden.


Tal van producten

Tal van producten kunnen het PEFC-label dragen, denk maar aan hout voor binnen- en buitenschrijnwerk, meubilair, tuinhuizen, speelgoed, vloerbekleding … Daarnaast draagt ook papier het PEFC-label, zoals printpapier, schriften, enveloppes, zakdoekjes, toiletpapier, kartonnen verpakkingen en alle papier om het drukwerk te verzorgen.

De catalogus van PEFC is dus een nuttig instrument voor bedrijven, consumenten en lokale overheden die duurzaam willen aankopen.

Deel dit artikel:

Onze partners