BC cureert Brusselse archiweek en lanceert projectoproep

BC is aangeduid als curator van de Brusselse archiweek, die dit jaar dit jaar doorgaat van 15 tot en met 23 oktober. Het bureau zal een selectie maken van Brusselse architectuur die tijdens de archiweek 2022 aan het publiek zal worden getoond en daarbij de focus leggen op architectuur die inspiratie haalt uit beschikbare Brusselse grondstoffen, onder de noemer Mijn Brussel/Bruxelles la mi(e)ne/Brussels is mine. Het bureau schreef een oproep uit tot projectvoorstellen rond dat thema.

Archiweek, jaarlijks georganiseerd door urban.brussels, heeft als doel het grote publiek te laten kennismaken met en te sensibiliseren voor kwaliteitsvolle hedendaagse architectuur. Het event gaat dit jaar door van 15 tot en met 23 oktober 2022 en BC is de curator van deze editie. Samen met urban.brussels zal BC rondleidingen organiseren in hedendaagse en gerenoveerde woningen, opendeurdagen bij architectenbureaus, symposia, workshops, conferenties en tentoonstellingen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Al die events zijn gratis en voor iedereen toegankelijk.

BC architects koos voor het dubbelzinnige thema ‘Mijn Brussel’ en wil de focus leggen op architectuur die inspiratie haalt uit natuurlijke grondstoffen en/of recuperatiematerialen, iets waar het bureau met BC architects & studies en BC materials zelf ook naar streeft. De projecten die zullen worden getoond, zal BC selecteren uit de resultaten van een projectoproep die het uitschreef. In totaal zullen twintig geselecteerde projecten voorgesteld worden aan het grote publiek via geleide bezoeken tijdens het weekend van 22 en 23 oktober, uiteraard met toestemming van de eigenaars en in overleg met urban.brussels.


Dien jouw voorstel ten laatste op 13 mei in

BC wil graag de thema's geo sourcing, bio sourcing en urban sourcing als rode draad gebruiken doorheen de reeks bezoeken. Ben jij ontwerper van een project dat is (een van) die thema's past en heb je zin om het in de kijker te zetten? Dien dan uiterlijk op 13 mei je voorstel in. De specifieke selectiecriteria en de link naar het indieningsformulier vind je hier.

Deel dit artikel:

Onze partners