Beddeleem breidt Cradle 2 Cradle-gecertificeerd gamma aanzienlijk uit

Beddeleem heeft zijn gamma systeemwanden met een Cradle tot Cradle-certificaat aanzienlijk uitgebreid. Bovendien zag het een aantal van de eerder Cradle to Cradle-gecertificeerde systeemwanden van Bronze naar Silver gaan. 

Duurzaamheid is bij Beddeleem geen modewoord. Het bedrijf uit Nazareth was het eerste in Europa dat Cradle to Cradle Silver-gecertificeerde wanden kon aanbieden en het ziet dat gamma nu nog uitgebreid, onder meer doordat een aantal van de eerder Cradle to Cradle-gecertificeerde systeemwanden van Bronze naar Silver gingen. De meeste glaswanden uit het JB 4000-, JB 2000-, JB PURE 50- en JB PURE 100-gamma zijn nu Cradle to Cradle Silver-gecertificeerd. Maar ook het aantal Beddeleem-wanden met een bronzen Cradle to Cradle-certificaat breidde uit. Bijna het volledige gamma aan deurgehelen in Beddeleems systeemwanden kan nu Cradle to Cradle-gecertificeerd worden aangeboden.


FSC- of PEFC-gelabeld hout

De Cradle to Cradle-certificatie garandeert de verantwoorde herkomst en circulariteit van de gebruikte materialen in de wanden, behalve voor hout, en het feit dat Beddeleem duurzame inspanningen levert op gebied van veiligheid, gezondheid, afvalverwerking, hernieuwbare energie en CO2-beleid, waterbehandeling en verantwoord maatschappelijk ondernemen in het algemeen. Omdat Cradle to Cradle niets garandeert rond de circulariteit van hout, gebruikt Beddeleem enkel hout dat FSC- of PEFC-gelabeld is.


100% groene stroom en VER's

Beddeleem sloot recent trouwens ook een nieuw contract af met zijn energieleverancier, waardoor er voortaan alleen nog groene stroom wordt aangekocht. Samen met de groene stroom die Beddeleem zelf opwekt zorgt die ervoor dat de productie van Beddeleem voortaan op 100% hernieuwbare energie draait. Daarnaast kocht Beddeleem ook VER's of Verified Emission Reductions aan om circa 50% van zijn CO2-uitstoot - vanwege het gebruik van aardgas - te compenseren.

Bij Beddeleem zijn ze uiteraard trots op hun duurzaamheidsinspanningen. "Dankzij onze Cradle to Cradle-, FSC- en PEFC-certificaten, dragen we met Beddeleem bij aan de duurzaamheidsprestatie van gebouwen en helpen we de bouwheer bij het behalen van credits voor duurzaamheidscertificaten als onder meer BREEAM en LEED", klinkt het.

Deel dit artikel:

Onze partners