Bijna 400 kijkers voor webinar over correlatie modulair en circulair bouwen in Terhills Resort

Het webinar over de correlatie tussen modulair en circulair bouwen in Terhills Resort in Dilsen-Stokkem, dat met ondersteuning van Redactiebureau Palindroom en Medialife vandaag georganiseerd werd door EQUITONEMachiels Building SolutionsTectum en Willemen, vier bouwbedrijven die bij de realisatie van het project betrokken waren, kon rekenen op maar liefst 394 kijkers. Het webinar ging niet toevallig vandaag door, het duurzame vakantiepark in het groen opende pas twee weken geleden officieel de deuren. Het werden boeiende panelgesprekken.

Het webinar, live uitgezonden vanuit Terhills Resort zelf, was opgebouwd rond twee panelgespreken. Volgende sprekers schoven aan: Bart Moors (Tractebel Engie), Dieter Froyen (Willemen), Filip Vercauteren (Machiels Building Solutions), Lennert Schreurs (Tectum), Maarten Milis (EQUITONE), Aline Vergauwen (WTCB), Johny Verstegen (B+ architecten/MOSARD), Koen Nulens (LRM) en Jan Paul Bron (Zeelenberg Architectuur, ontwerper van Terhills Resort). Moderator van dienst was Rik Neven, zaakvoerder van Redactiebureau Palindroom – het  bureau achter deze website. Medialife nam de technische aspecten voor zijn rekening.

Na een voorstelling van de panelleden en een definiëring van het begrip circulair bouwen door Rik Neven aan de hand van LEGO, werd eerst een filmpje getoond waarin de betrokken partners tekst en uitleg gaven bij het project en dan vooral bij het modulaire en circulaire aspect ervan.

Daarna werd, met onder meer aandacht voor prefabricatie, nog dieper op ingegaan op het project in de twee panelgesprekken. Die werden interactief aangepakt: het publiek kreeg de mogelijkheid zijn mening te geven over stellingen en vragen te stellen. In een tweede filmpje werd door de verschillende partners ook nog verteld wat in het project nog beter had gekund op het vlak van circulair bouwen – onder meer de aanpasbaarheid van de woningen werd daarin aangehaald.


Artikels, podcast en whitepaper

Dat het webinar kon rekenen op 378 kijkers is duidelijk een teken dat Terhills Resort een project is dat tot de verbeelding spreekt en het thema – de correlatie tussen modulair en circulair bouwen – velen weet te boeien. Daarom zal het webinar via deze link herbekeken kunnen worden en zullen zowel Circubuild als zusterwebsite Architectura in de komende weken nog dieper ingaan op het project in verschillende artikels en een podcast.

Redactiebureau Palindroom zal ook een whitepaper schrijven over de correlatie tussen modulair en circulair bouwen. Een exemplaar aanvragen, kan nu al, via deze link (scrollen tot helemaal beneden, red.).

Het park deed het in zijn eerste twee weken trouwens bijzonder goed. Koen Nulens liet weten dat er al heel wat positieve reacties kwamen, zowel van dagbezoekers als verblijvers. De komende twee weken is het park al zo goed als volzet en de bezettingsgraad in de zomer bedraagt nu al 80%.

Deel dit artikel:

Onze partners