Boost Bouw Limburg organiseert twee seminaries rond circulair bouwen

De Confederatie Bouw Limburg en POM Limburg organiseren binnen hun gezamenlijk initiatief Boost Bouw Limburg twee seminaries rond circulair bouwen. Het eerste, op 20 oktober, focust op de voordelen die het vernieuwde bouwprincipe kan opleveren, het tweede, op 23 november, laat enkele Limburgse bedrijven aan het woord – twee aannemers en een architectenbureau – die ervaring hebben met circulair bouwen. Beide seminaries hebben de vorm van een ontbijtsessie en gaan door van 7.30 uur tot 10.30 uur op de Bouwcampus van de Confederatie Bouw Limburg.

De bouwsector staat voor ingrijpende uitdagingen. Zo staat de rentabiliteit van onze bouwbedrijven onder grote druk. Dat de winstmarges vaak onder nul dalen, heeft diverse oorzaken. Zoals de zogenaamde faalkosten, die hoog kunnen oplopen door vermijdbare fouten in iedere fase van het bouwproces. De tijdrovende administratieve lasten en de manueel uitgevoerde handelingen zijn andere voorbeelden die drukken op de productiviteit en efficiëntie. Limburgse bouwbedrijven krijgen de kans om intensief te gaan werken rond één van de belangrijkste uitdagingen in de sector: rendabiliteit. Dat wordt mogelijk gemaakt door maatgerichte programma’s rond digitalisering en circulair bouwen die Confederatie Bouw Limburg en POM Limburg samen hebben uitgewerkt binnen Boost Bouw Limburg.

In oktober en november gaan zo twee seminaries door rond circulair bouwen. In het eerste, getiteld ‘Bouwen in de toekomst: hoe circulair bouwen een oplossing kan bieden’ wordt circulair bouwen benaderd als een oplossing voor verschillende uitdagingen die ons (in de bouwsector maar ook daarbuiten) wachten. Met Johan Klaps (Madaster Belgium), Hans Verboven (Universiteit Antwerpen en Sustacon) en Frederik Bijnen (Democo) schuiven drie sprekers met kennis van zaken aan om die uitdagingen en de rol van circulair bouwen daarin te schetsen.

In het tweede seminarie, ‘Limburgers aan het woord over (én aan de slag met) circulair bouwen', laat Boost Bouw Limburg met Pirre Wuytack (CEO van Vandersanden), Rudy Evens en Filip Biesmans van Tectum Group en Robbert Errico (UAU collectiv) drie ‘Limburgers’ met – elk op hun eigen manier – ervaring in circulair bouwen, vertellen waarom zij zo in het vernieuwde bouwprincipe geloven.

Beide seminaries gaan door op de Bouwcampus van de Confederatie Bouw Limburg van 7.30 uur tot 10.30 uur en krijgen de vorm van een ontbijtsessie. Deelname is gratis, maar er zal wel bij ‘no show’ wel een vergoeding worden aangerekend. Inschrijven kan via deze link.

Deel dit artikel:

Onze partners