Circulair kantoor PUUR finalist IFI's Design Distinction Awards 2022

Het interieurarchitectenbureau PUUR is met het eigen kantoor in Antwerpen bij de finalisten van de Design Distincition Awards, een wedstrijd die de internationale federatie van interieurarchitecten (IFI) jaarlijks organiseert en waarvoor interieurprojecten van over de hele wereld in aanmerking komen. Het kantoor van PUUR prijkte vorig jaar ook al op de longlist van de Dezeen Awards en sleepte daarnaast een nominatie voor de ARC21 Interieur Award in de wacht. PUUR ontwierp zijn nieuwe kantoorruimte in het voormalige slachthuis dicht bij Park Spoor Noord met het concept 'Arsenale', dat verwijst naar de oude gebouwen die de archtergrond vormen voor de biënnale in Venetië, in het achterhoofd. Een industriële ruimte met een ruw en circulair materialenpalet is het resultaat. 

Met 640 ingediende projecten uit 51 landen is deze editie van IFI's Design Distinction Award (IFI DDA) goed voor een recordaantal inzendingen. Tijdens de prijsuitreiking op 22 februari worden per categorie een gouden, twee zilveren en drie bronzen winnaars aangeduid.

Bij de finalisten is dus ook één Belgisch, circulair project, met name het eigen kantoor van interieurarchitectenbureau PUUR in Antwerpen. Het bureau nam het cascopand waar ooit het slachthuis gevestigd was onder handen en renoveerde het tot een industrieel kantoor met het concept ‘Arsenale’ als kapstok. Dat verwijst naar de oude gebouwen die de achtergrond vormen voor de biënnale in Venetië. Daarom besloot het bureau ook om het pand in zijn originele staat te herstellen. Zo liet het de zwarte kolommen zandstralen om de oorspronkelijke betonkleur en imperfecties opnieuw zichtbaar te maken. Bovendien heeft elk object zijn eigen verhaal en ontstaat er een inspirerende werkomgeving voor het team. De bureaus, uit blokplaat met erachter een staalstructuur, verwijzen bijvoorbeeld naar tentoonstellingstafels. De opbouw van de tafels wordt bovendien niet verstopt, waardoor het bureau de materialen op een pure - what's in a name? - manier toepast.

Meer over het genomineerde kantoor kan je lezen in dit artikel dat we er eerder al over brachten.

Deel dit artikel:

Onze partners