Circulair vergaderen in kwartet dankzij Mr Lounge

Je zou het niet zeggen als je het meubel ziet, maar Mr Lounge, de meest bestelde oplossing uit het Nnof-gamma, bestaat voor 80% uit gerecupereerde materialen. De samenwerkplek voor vier personen met centrale poot en twee overliggende zitbanken is ideaal om in een landschapskantoor toch van de nodige privacy te genieten. De hoge gestoffeerde wanden fungeren immers als een akoestische en visuele afscheiding van het landschapskantoor.

Het doel van Mr Lounge is om minder afval te creëren en de productie van nieuwe goederen grotendeels te vermijden. Daarom staan hergebruik, remanufacturing en refurbishment centraal bij de productie ervan. De samenwerkplek is opgebouwd uit op maat gezaagde gerecupereerde vezelbladen afkomstig van tafel- en bureaubladen. De zitmousse en een petstof mét ecolabel vervolmaken het geheel. Uit een extern gevalideerde LCA-studie blijkt dat Mr Lounge per stuk ongeveer 200 kg uitgespaarde CO2-emissies oplevert.


verplaatsbaar en Demonteerbaar

Na gebruik kan het meubel uit elkaar gehaald worden en kunnen de onderdelen in een andere configuratie opnieuw hergebruikt worden. Mr lounge is ook verplaatsbaar en kan daardoor bijdragen aan de aanpasbare invulling van een kantoor.

Onder meer Stad Brugge, VDAB en Alcon maken gebruik van Mr Lounge.

Mr Lounge is het grote broertje van Mrs Lounge, waarover je hier meer leest.

Deel dit artikel:

Onze partners