Circulaire aanbesteding voor nieuw gebouw Kamp C maakt kans op Procura+ Award

Het circulair aanbestedingstraject dat Kamp C uitschreef voor de bouw van zijn nieuwe, circulaire kantoorgebouw ’t Centrum in Westerlo, werd genomineerd voor een Procura+ Award in de categorie Procurement of the Year. In augustus worden de finalisten bekendgemaakt, in het najaar volgen de winnaars.

Procura+ is een Europees netwerk van meer dan veertig publieke instellingen dat kennis over duurzame en innovatieve aanbestedingen samenbrengt en actie onderneemt. Zo wil het advies, ondersteuning en publiciteit bieden aan alle overheden die hierin stappen willen ondernemen.

De Procura+ Awards zetten publieke aanbestedingen in de bloemetjes die op een succesvolle en opmerkelijke manier ingezet hebben op duurzaamheid en innovatie met het doel om publieke goederen, diensten, processen en infrastructuur aanzienlijk te verbeteren. Er zijn vier categorieën waarin de kandidaten kans maken op een award: Innovation Procurement of the Year, Tender Procedure of the Year, Outstanding Innovation Procurement in ICT en Sustainable Procurement of the Year. Kamp C maakt met de aanbesteding van ’t Centrum grote kans op een award in de laatste categorie.

In januari 2020 won het consortium Kamp Circulair het aanbestedingstraject van ’t Centrum. Dat winnend consortium gaat in samenwerking met Kamp C dus de realisatie van ’t Centrum op de site van Kamp C in Westerlo voor haar rekening nemen. Het gebouw zal het eerste circulair kantoorgebouw van België worden dat rekening houdt met de zeven pijlers van circulair bouwen.

Nog dit: België scoort goed in de Procura+ Awards. Zo won Stad Gent in 2019 de award voor Sustainable Procurement of the Year. Diezelfde award werd eerder in 2018 verdiend door de Vlaamse overheid.

Deel dit artikel:

Onze partners