Circulaire klimaatplafonds van Interalu voor kantoren Parking Keerdok

Montreal en Kairos maakten voor de kantoren op de twee bovenste verdiepingen in het project Parking Keerdok in Mechelen gebruik van de SAPPceiling-plafonds van Interalu. Die klimaatplafonds voorzien de kantoren van het nodige thermisch en akoestisch comfort en passen mooi binnen het plaatje van circulair bouwen.

“Wij werken regelmatig samen met Kairos. Wij hebben samen reeds heel wat high-end kantoorgebouwen vormgegeven. Parking Keerdok is echter wel een uitzonderlijk project in die zin dat het gaat om parking met erboven twee verdiepingen ingericht als kantoor”, vertelt Carlo Miers, Commercial Director bij Interalu. “We plaatsten er de SAPPceiling-klimaatplafonds voor akoestisch en thermisch comfort. Het concept hebben we in een goede tandem met aannemer BAM Interbuild en HVAC-partner SPIE uit Geel afgestemd op het project. We vertrokken van het basisconcept en zorgden voor de nodige aanpassingen in functie van de smaak van de toekomstige huurder van de kantoren.

Dankzij een transparante communicatie en respect voor de ideeën en suggesties van het hele bouwteam rond de tafel, hebben we het volle vertrouwen in de samenwerking, nu de uitvoering van start kan gaan.”


Flexibel en recycleerbaar

Maar de plafonds die de kantoren van het nodige thermisch en akoestisch comfort voorzien, passen ook helemaal in het plaatje van circulair bouwen. “Dat was ook belangrijk binnen dit project”, aldus Carlo Miers. “De plafonds zijn gemaakt van 100% recycleerbaar staal en ook de onderdelen die in de plafonds passen, kunnen gerecycleerd worden. De SAPPceiling-plafonds zijn ze ook erg flexibel. Als een gebouw morgen van functie verandert of de indeling wijzigt, zijn er weinig tot geen ingrepen nodig aan de plafonds. En voor het geval dat toch nodig zou zijn, zijn de onderdelen die in de plafonds passen vervangbaar en verplaatsbaar. Onze producten worden ook allemaal lokaal geproduceerd. En klimaatplafonds zijn natuurlijk an sich gekend als bijzonder duurzame producten omdat ze ervoor zorgen dat het energieverbruik in een gebouw daalt."

Nadat Interalu het basisconcept nog aanpaste aan de wensen van de verschillende huurders, zijn de plafonds nu klaar voor installatie. SAPPceiling werd ook al in andere circulaire projecten toegepast, zoals onder meer in Gare Maritime.

Deel dit artikel:

Onze partners