Circulaire Mobble wint vier medailles op Solar Decathlon-wedstrijd

De studenten van de Universiteit Gent hebben vier medailles gewonnen op de Europese editie van de Solar Decathlon-wedstrijd met hun circulaire en energiezuinige Mobble. Het wedstrijdpaviljoen bestond uit vijf mobbles of modulaire building blocks die aan elkaar gekoppeld werden door omkeerbare verankeringen zonder lijm waardoor het geheel later gemakkelijk en snel te demonteren is. 

Het doel van de Solar Decathlon-wedstrijd is enerzijds om studenten uit te dagen kritisch na te denken over een toekomstige manier van wonen en anderzijds om meteen hun ideeën te vertalen in een tijdelijk paviljoen, om innovatieve concepten tentoon te stellen. The Mobble werd bekroond met de gouden medaille in de categorie Engineering & Construction. De studenten sleepten daarnaast drie bronzen medailles in de wacht in de categorieën Energy Balance, Neighbourhood Integration & Impact en Communication & Social Awareness.

The Mobble is een volume van 2,4 meter breed en 6 meter lang, dat bestaat uit een vloerplaat, 6 kolommen en een dak. Vloer en dak zijn volledig opgebouwd uit Ecoôn-elementen van UNILIN Insulation. Eén module kan gebruikt worden als ‘tiny house’ of kantoortje, twee mobbles vormen een studio en met vijf mobbles heb je al een ruim appartement. Je kan er ook een zorgunit van maken, een ‘mancave’, klaslokaal, of het bovenop een bestaand gebouw zetten. Het systeem is modulair en circulair: je kan vrij combineren naargelang de vraag die er is, en heb je een Mobble minder nodig, dan kan die elders ingezet worden.  

Tot de hoofdsponsors en partners van The Mobble behoren onder meer Unilin InsulationJagaHarol en Niko

 

Deel dit artikel:

Onze partners