Circulaire oplossingen van Akoestiekfabriek dragen op twee manieren bij aan meer gezondheid

Storende geluiden na verloop van tijd oorsuizen, hartproblemen en slaapstoornissen kunnen veroorzaken, zo menen verschillende onderzoekers. Akoestische oplossingen dragen dus per definitie bij aan gezondere woon- en werkomgevingen. De akoestische panelen van Akoestiekfabriek zijn echter nog op een andere manier mensgeoriënteerd: omdat ze nagenoeg volledig uit gerecupereerde materialen bestaan, hebben ze een lage CO2-voetafdruk en verkleinen ze mee de afvalberg.

Akoestiekfabriek zorgt er in de eerste plaats voor dat zijn akoestische panelen generatieslang kunnen meegaan. Enerzijds door een grote focus op kwaliteit, die de fabrikant garandeert met metingen voor en na plaatsing die de klant grafisch een duidelijk beeld geven van de impact van de oplossingen op de nagalmtijd, anderzijds door de panelen zo te ontwerpen dat ze – naast verlijmd – ook omkeerbaar kunnen worden geplaatst. De specifieke afhangsets die schadeloze demontage en integraal hergebruik mogelijk maken vergroten de kans dat de panelen ook effectief worden gebruikt tot aan het einde van hun levensduur. Ook de afhangsets zelf kunnen worden hergebruikt. Dat de panelen standaardafmetingen hebben, moet hun potentieel voor hergebruik ook vergroten.


Gebruikte rotswol

Ook bij de selectie van grondstoffen is hergebruik een uitgangspunt voor Akoestiekfabriek: de akoestische panelen van Akoestiekfabriek bestaan voor zo’n 90% uit gerecupereerde rotswolisolatie, die Akoestiekfabriek gaat halen op sloopwerven. Het houten kader bestaat uit mdf dat deels gemaakt is van resthout. Enkel voor het afwerkingsdoek wordt (nog) geen gebruikgemaakt van gerecupereerde materialen.

De panelen laten zich heel envoudig plaatsen. Er is geen gereedschap voor vereist.

Onder meer heel wat Brusselse scholen deden al een beroep op Akoestiekfabriek voor de akoestiek in hun gebouwen.

Deel dit artikel:

Onze partners