Het Openbaar Entrepot voor Kunsten, kortweg OPEK, in Leuven heeft er een periode van grondige moderniseringswerken opzitten. Duurzaamheid was daarbij het uitgangspunt en zo mocht Akoestiekfabriek met zijn circulaire akoestische panelen de geluidsbeleving in de verschillende publiekruimtes optimaliseren. Maar ook op de sanitaire ruimte mocht Akoestiekfabriek zich storten.
OPEK koos in de eerste plaats voor Akoestiekfabriek omdat die fabrikant zijn akoestische panelen voor 90% maakt van oude rotswolpanelen en ze zo ontwerpt dat ze omkeerbaar kunnen worden opgehangen met het oog op hergebruik. “We werden inderdaad aangesproken door dat circulaire concept", vertelt Kwinten Cammaer, gebouwbeheerder van OPEK. "Maar we kozen ook voor Akoestiekfabriek omdat we graag samenwerken met bedrijven die een sociale werking hebben (Akoestiekfabriek herinvesteert een groot deel van zijn winst in het creëren van jobs voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, red.). Dat is doorgaans eenvoudiger samenwerken dan met bedrijven met een commerciële insteek."
“Uitmuntende service”
“We zijn heel tevreden over de kwaliteit van de panelen, maar zeker ook over de service”, gaat hij voort. “Akoestiekfabriek bezorgde een duidelijke offerte, er was altijd een aanspreekpunt en gemaakte afspraken werden netjes nagekomen. Dat laatste is zeker niet altijd vanzelfsprekend in de bouw.”
Ook over de manier van werken van de plaatsers van Akoestiekfabriek is de gebouwbeheerder vol lof. “Omwille van de vele balken, lichten en elektriciteitskabels in de sanitaire ruimte was het niet evident om de akoestische panelen daar zomaar eventjes te plaatsen. Toch is het resultaat, naast performant en betaalbaar, heel elegant”, besluit hij.