Circulaire tapijttegels geïnspireerd op Vlaamse landschappen

Het design van de nieuwe Heritage-collectie van modulyss is geïnspireerd op karakteristieke Vlaamse landschappen. Met een Cradle to Cradle-certificering zijn de tapijttegels ook circulair.  

Van de steeds veranderende kustlijn in het westen tot de iconische kasseiwegen en de vruchtbare polders landinwaarts: modulyss vertaalde vijf karakteristieke Vlaamse landschappen in evenveel combineerbare tapijttegels: Cobbles, Haze, Dune, Meadow en Polder.

“Behalve een sterk concept neerzetten, wouden we vooral een duurzaam en circulair product aanbieden,” vertelt Ruben De Reu, de ontwerper van de collectie. "Dune, Meadow en Polder zijn standaard uitgerust met onze recycleerbare ecoBack-rug en werden gemaakt met Econyl-garen, een garen dat voor 100% uit geregenereerd afval bestaat. Daardoor zijn de tapijttegels afhankelijk van de gekozen kleur Cradle to Cradle Gold- of Silver-gecertificeerd. We kunnen via ons eigen CO2-RE-initiatief ook een CO2-neutrale status garanderen."

Om de tapijttegels voor recyclage te kunnen recupereren worden ze zogenaamd ‘loose-layed’ geplaatst. Door geen lijm te gebruiken kunnen de tegels verwijderd worden zonder ze te beschadigen.

Modulyss heeft ervoor gezorgd dat alle designs en kleuren van de Heritage-collectie met elkaar kunnen worden gecombineerd. De collectie biedt zo een grote flexibiliteit voor het aankleden van hedendaagse commerciële ruimtes. "Het zachte kleurenpalet, de organische patronen en de uitstekende milieuprestaties maken Heritage de perfecte keuze voor zij die op zoek zijn naar een natuurlijke en duurzame vloerbedekking", besluit de tapijttegelproducent.

De Heritage-collectie valt hier te ontdekken.

Deel dit artikel:

Onze partners