Circulariteit een van de 3 duurzame doelen die Europese pvc-industrie uitzet

Op het VinylPlus Sustainability Forum midden juni, lanceerde VinylPlus, de vrijwillige verbintenis van de Europese pvc-industrie, een nog ambitieuzer engagement richting 2030. Het nieuwe programma bestaat uit drie trajecten: het opschalen van de circulariteit in de waardeketen van de Europese pvc-industrie, progressie boeken op het vlak van koolstofneutraliteit en de ecologische voetafdruk van de Europese pvc-industrie nog kleiner maken en samenwerken om de Social Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties mee te helpen bereiken.

De drie trajecten waaruit de nieuwe tienjarige verbintenis bestaat, omvatten twaalf actiegebieden en 39 doelen die concrete stappen schetsen die door de Europese pvc-industrie moeten worden genomen om pvc meer duurzaam te maken.

Samen met de lancering van de nieuwe verbintenis voor het komende decennium, werd ook de balans opgemaakt van het vorige – het tweede – tienjarige programma van VinylPlus en de belangrijkste prestaties van de Europese pvc-industrie op het gebied van recyclage, productbeheer, onderzoek & innovatie en verbeteringen op het vlak van milieu.

Tijdens het VinylPlus Sustainability Forum was er ook tijd voor de VinylPlus product Label Awards Ceremony, die vier bedrijven in de bloemetjes zette omdat ze in 2020 het VinylPlus Product Label kregen. Het gaat om Epwin Window Systems, Finstral, Internorm en Profine. Het VinylPlus Product Label wordt toegekend aan bedrijven die pvc-producten aanbieden met de hoogste duurzaamheidsprestaties. Het achterliggende certificeringsschema is het allereerste dat erkend werd als Responsible Sourcing Certification Scheme in BREEAM – ’s wereld bekendste keurmerk voor het realiseren van duurzame gebouwen – in het hoofdstuk Kunststoffen Bouwproducten.

Meer info over de VinylPlus 2030-verbintenis vind je hier.

Deel dit artikel:

Onze partners