Cocreatiesessies Bouwen aan een circulaire Kempen

Kamp C organiseert samen met VITO en Möbius drie sessies in het kader van zijn project Bouwen aan een circulaire Kempen. Dat project wil kmo’s uit de bouw ondersteunen bij het uitwerken van circulaire businessmodellen aan de hand van een cocreatietraject. De sessies gaan door op 11 februari en 10 en 31 maart. De eerste sessie krijgt de vorm van een inspiratieontbijt waar met Karel Lootens (WoonCoop) en Ronald Koedam (Mitsubishi Elevator) twee interessante sprekers komen vertellen over succesvolle businessmodellen.

Ben je een kmo actief in de bouwsector en getriggerd door zaken als veranderingsgericht bouwen, product als een dienst, gebouwen als materialendepot, hergebruik van bouwmaterialen ...? Weet je nog niet hoe dit in de praktijk te brengen en hoe je er naast circulaire impact ook economische waarde mee kan genereren voor je bedrijf?

Dan brengt het project Bouwen aan een circulaire Kempen raad. In februari start het derde cocreatietraject waarin kmo’s in de Kempense/Vlaamse bouwsector ondersteuning krijgen bij het realiseren van circulaire bedrijfsmodelinnovatie.


Wat mag je verwachten?

  • Inspiratieontbijt + sessie 1 (11/02/2020): circulair bouwen, wat betekent dit concreet voor jou? Op het inspiratieontbijt vertellen Karel Lootens (WoonCoop) en Ronald Koedam (Mitsubishi Elevator) over succesvolle circulaire businessmodellen. Aansluitend wordt tijdens de eerste cocreatiesessie dieper ingegaan op de eerste opportuniteiten voor circulaire waardecreatie in jouw bedrijf.
  • Sessie 2 (10/03/2020): in de tweede sessie zet je de eerste stappen in de ontwikkeling van jouw circulair businessmodel. Welke klantensegmenten wil je bereiken, waar hebben zij nood aan, wat is een mogelijke waardepropositie, welke inkomstenstromen genereer je met dit nieuwe model …?
  • Sessie 3 (31/03/2020): circulair word je niet alleen. In de derde sessie wordt het ecosysteem waarbinnen je opereert in kaart gebracht en identificeer je de partners die nodig zijn om jouw circulair businessmodel uit te bouwen. We hebben ook oog voor concrete vragen en knelpunten die in de loop van het traject naar boven komen en proberen hier in deze laatste sessie antwoorden op te bieden.

Ervaren coaches van Kamp C, Möbius en VITO staan klaar om je hierbij te helpen, tijdens de drie cocreatiesessies en tussendoor.


Voor wie?

  • Voor alle Vlaamse kmo's actief in de bouwsector (bouwschil, inrichting, bouwtechnologie ...)
  • Je kan als bedrijf afzonderlijk deelnemen, of samen met partners die je al van tevoren hebt geïdentificeerd. 


Praktisch

  • De drie sessies gaan telkens door in de voormiddag, welkomstkoffie en netwerklunch incluis.
  • De eerste sessie start met een inspiratieontbijt waar ook andere kmo's vrijblijvend kunnen aan deelnemen.
  • Locatie: KAVA Congres Centrum - Consciencestraat 41 - 2018 Antwerpen.
  • Deelname is gratis*.
  • Om kwalitatieve ondersteuning te kunnen garanderen is het aantal plaatsen voor de cocreatiesessies beperkt tot 10 deelnemers. 

* voor ondernemingen die de drie laatste belastingjaren nog geen €200.000 de-minimissteun ontvangen hebben.

Inschrijven kan via deze link.

Deel dit artikel:

Onze partners