Connected Ethos: nieuwe collectie CO2-neutrale tapijttegels van Interface

Vloerenfabrikant Interface lanceerde op 20 april Connected Ethos, een nieuwe collectie tapijttegels die voor de volle 100% bestaan uit gerecycleerd nylon. De look van de collectie is gebaseerd op de natuur en refereert onder meer naar weilanden, wilde landschappen, besneeuwde bergen, rotsachtige kusten en brekende zeegolven. De Connected Ethos-collectie is CO2-neutraal over de gehele levenscyclus dankzij haar duurzame samenstelling en het Carbon Neutral Floors-programma van Interface.

“De meeste mensen voelen zich verbonden met de natuur, maar brengen wel het grootste deel van hun dagen door in een werkomgeving. De essentie van deze collectie is dan ook om de brug te slaan tussen de gebouwde omgeving en wilde landschappen”, vertelt Liselotte Flu, Concept Designer bij Interface. Met de nieuwe collectie bouwt Interface zo voort op eerdere designs die biofiel werden ontworpen.

De collectie omvat 16 warme aardse kleuren en 16 accentkleuren, waaronder gras- en junglegroen, ijzig blauw en koele grijstinten. De collectie bevat zogenaamde Connected Ethos 100-tegels en Connected Ethos 200-tegels, kortweg CE100- en CE200-tegels. De CE100-tegels bestaan uit slechts een van de genoemde kleuren, de CE200-bestaan uit een aardse kleur en accentkleur die in elkaar overvloeien.

De Connected Ethos-collectie van Interface is CO2-neutraal over de gehele levencyclus, dankzij haar integrale opbouw uit gerecycleerd nylon en het bedrijfseigen Carbon Neutral Floors-programma. Ze vormt zo een mooie aanvulling op het reeds bestaande gamma van de vloerenfabrikant, dat uitsluitend bestaat uit CO2-neutrale en zelfs enkele CO2-negatieve vloeren.


CO2-negatief tegen 2040

Interface beoogt niet enkel CO2-neutrale vloeren te maken, de fabrikant wil tegen 2040 ook een CO2-negatieve onderneming zijn. Daarvoor moet het bedrijf meer CO2-opslag realiseren dan dat het CO2 uitstoot, zonder het gebruik van compensaties. Om dat doel te bereiken blijft Interface de eigen activiteiten en materialen optimaliseren en samenwerken met zijn leveranciers om ook hun CO2-voetafdruk die die van de grondstoffen die ze leveren, de zogenaamde scope 3, te verkleinen.

Meer informatie over de duurzame stappen van Interface lees je achter volgende link:

Deel dit artikel:

Onze partners