COREtec® Floors schenkt gebruikte vloeren tweede leven met Second Life

COREtec® Floors, architect van meerlaagse, watervaste rigidvloeren, is de eerste fabrikant in de sector die een terugnamedienst op poten zet om gebruikte vloeren een tweede leven te geven. Binnenkort komt er met Second Life een platform waar de ‘nearly new COREtec® ’-vloeren zullen worden aangeboden. In eerste instantie aan vzw’s en jeugdbewegingen, maar ook particulieren kunnen op het platform terecht. Een maatwerkbedrijf zal de gebruikte vloeren ophalen en ze daarna met speciale COREtec®-bioproducten reinigen, zodat ze een klaar zijn voor een tweede leven, met nauwelijks merkbaar kleurverschil.

COREtec® Floors is dé innovator in de vloerenbranche. De Soundcore®-technologie zorgt voor een geluiddempend kernmateriaal dat rigiditeit garandeert zonder verlies aan buigzaamheid. Dankzij die technologie zijn de 8 mm dikke planken zachter dan luxevinyltegels, de geluidsdemping is beter en het hout-kunstofcomposiet zorgt ervoor dat er geen ondervloer meer nodig is. Door de achterzijde uit kurk en het makkelijke kliksysteem zijn COREtec®-vloeren dan weer zwevend en droog te plaatsen.


Hergebruik of recyclage?

De meerlaagse constructie uit diverse materialen vereist dermate veel energie om te kunnen worden gerecycleerd dat een circulaire oplossing aangewezen is. COREtec® Floors komt nu met een uitermate milieuvriendelijke oplossing: inzetten op oneindig hergebruik via een nieuw businessmodel, Second Life-vloeren, uniek is in de sector. Omdat de vloeren droog en dus demonteerbaar geplaatst worden – tot 400 m² zonder uitzettingsvoeg en in tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat zonder profieltjes aan deuropeningen – en bestaan uit duurzaam materiaal, is dat immers perfect mogelijk.

Wie thuis een COREtec®-vloer heeft liggen en kiest voor een nieuwe COREtec®-vloer, kan bellen naar de vloerspecialist om zijn vloer gratis te laten komen ophalen. De klant slaat twee vliegen in één klap: hij spaart stortkosten uit en krijgt een mooie korting op de aankoop van een nieuwe COREtec®-vloer. Via het online Second Life-platform krijgt de oude vloer vervolgens een tweede kans, waardoor de klant ook nog eens meewerkt aan een meer duurzame wereld.


Geen kleurverschil met nieuwe vloerplanken

De nieuwe Second Life-dienst van COREtec® Floors heeft ook een sociale component. Voor de ophaling en reiniging van de gebruikte vloerplanken schakelt de vloerspecialist immers een maatwerkbedrijf in. Dat gebruikt speciaal ontwikkelde COREtec®-bioproducten om de gedemonteerde vloeren te reinigen, zodat dat de gebruikte vloeren er als nieuw uitzien en er geen kleurverschil merkbaar is met dezelfde planken in de winkelrekken.

COREtec® Floors nam de proef op de som toen het hoofdkantoor onlangs verhuisde naar een nieuw bedrijfsgebouw. De vloeren uit het vorige gebouw werden gerecupereerd en probleemloos opnieuw geïnstalleerd in combinatie met nieuwe COREtec®-vloeren.


Levenslange garantie op residentieel gebruik

Met dit nieuwe, unieke Second Life-bedrijfsmodel draagt COREtec® Floors dus bij aan de circulaire én sociale economie. Als eerste fabrikant van meerlaagse rigidvloeren maakt het van de levenslange garantie bij het residentieel gebruik geen ijl begrip.

Deel dit artikel:

Onze partners