Cradle to Cradle-certificering voor wand- en plafondoplossingen Rockfon

Rockfon heeft Cradle to Cradle v3.1, certificering klasse Bronze en Silver behaald voor 90% van de producten die in Europa geproduceerd worden.

"Bij Rockfon zijn we continu bezig met het verminderen van onze emissies in het productieproces en de supply chain. We leggen de lat hoog om producten te ontwikkelen die slim, mooi en duurzaam zijn. Onze akoestische productoplossingen zijn gemaakt van natuurlijk gesteente. Dat maakt ze circulair en volledig te recyclen", klinkt het bij Rockfon.

"De beslissing om onze akoestische oplossingen te laten certificeren binnen het Cradle to Cradle Certified Products Program is gedreven door onze toewijding en filosofie om producten te maken die een positieve invloed hebben op mens en onze planeet. Het Cradle to Cradle Products Innovation Institute heeft één van de meest complete en volledige standaarden voor het ontwerpen en ontwikkelen van producten die een positieve invloed hebben op vandaag én morgen."

"We zijn trots om onderdeel van de ROCKWOOL Group te mogen zijn, die altijd streeft naar duurzaamheid en het bouwen van een betere toekomst door het reduceren van CO2 in de bedrijfsvoering en waardeketen. Dit wordt gedreven en meetbaar gemaakt met zogenoemde Science Based Targets."

Rockfon startte het proces om de Cradle to Cradle-certificering te halen voor 90% van zijn portfolio akoestische oplossingen in mei 2020. "Daarvoor hebben we nauw samengewerkt met onze supply chain partners aan cruciale aspecten van onze producten en bedrijfsvoering, waaronder materiaalveiligheid en gezondheid, productcirculariteit, schone lucht & klimaatbescherming, beheer van water & grond en sociale voorzieningen."

“We zijn erg trots op deze prestatie en blij dat we het nieuws kunnen delen met ons klanten en partners", besluit Magdalini Psarra, Public Affairs and Sustainability Manager bij Rockfon.

Deel dit artikel:

Onze partners