Demonteerbare JUUNOO-wanden voor flexibele coworkingspace in Kortrijk Business Park

Op de kop van het Beneluxpark in Kortrijk verrees dit jaar een nieuw landmark, naar een ontwerp van POLO Architects. Kortrijk Business Park omvat 18.000 m² kantoorruimte, verspreid over vijf bouwlagen. Op de gelijkvloerse verdieping is de coworkingspace Buzzynest ingericht. Omdat flexibiliteit centraal staat in dit kantoorconcept werd de ruimte ingedeeld door gebruik te maken van JUUNOO-wanden. Die scheidingswanden zijn zeer snel geplaatst, even snel weer gedemonteerd en klaar voor hergebruik. 

“We hebben gestreefd naar een gezond gebouw, waarbij het welzijn en de productiviteit van de eindgebruiker steeds centraal staan, met extra aandacht voor natuurlijk daglicht, ventilatie en goede luchtkwaliteit”, vertelt Anthony Verstraete van projectontwikkelaar Verstraete Development.

Flexibiliteit is uitermate belangrijk in Kortrijk Business Park, zeker op de gelijkvloerse verdieping waar de coworkingspace Buzzynest een plek kreeg. “Buzzynest verhuurt privatieve kantoorruimtes aan startups, scale-ups, kmo’s en grote ondernemingen. Dat zorgt voor een extra dynamiek in het gebouw en maakt het zeer belangrijk dat we snel kunnen schakelen en aanpassingen uitvoeren op vraag van de klant. Het JUUNOO-wandsysteem is hiervoor ideaal”, vertelt Verstraete.


Zeven keer sneller geplaatst dan traditionele binnenwand

Met JUUNOO-wanden zijn kantoorruimtes namelijk snel en makkelijk in te delen. Een JUUNOO-wand is zeven keer sneller geplaatst dan een klassieke geschilderde niet-structurele binnenwand dankzij de uitschuifbare modules en beplating met kliksysteem. De panelen worden bevestigd met herbruikbare JUUNOO-blue tape of met schroeven. 

De kantoorwand is opgevat volgens de principes van de circulaire economie. Op het einde van zijn leven wordt de tussenwand niet gesloopt, maar gedemonteerd en hergebruikt. Duurzaam dus, maar niet duurder, want JUUNOO-scheidingswanden kan je eindeloos plaatsen en herplaatsen en hoe vaker de wand gebruikt wordt, hoe goedkoper hij wordt. Sloopkosten zijn ook verleden tijd en dankzij de buyback-garantie kan je de wanden zelfs terug verkopen aan JUUNOO.
 

Goede akoestiek

De combinatie van dit economische model en de optimale akoestiek maakt dat de JUUNOO-wand ideaal is voor kantoren. Dat bevestigt ook Verstraete: “Voor een comfortabele werkomgeving is akoestiek zeer belangrijk, onder meer om privacy te garanderen en de concentratie niet te verstoren. Daar werd extra aandacht aan besteed in Kortrijk Business Park en samen met JUUNOO hebben we daarom AcouClick-beplating toegepast. De platen werden geplaatst door AVC Gemino."


BREEAM Very Good

Ook op andere domeinen werd in Kortrijk Business Park ingezet op duurzaamheid. Zo gebeurt de koeling en verwarming van de kantoren via energiezuinige klimaatplafonds. Een vraaggestuurd ventilatiesysteem in de vergaderruimte waarborgt een continue binnentemperatuur en CO2-meting. Daglichtsturing en aanwezigheidsdetectie leiden de intelligente ledverlichting in goede banen, terwijl buitenzonwering verhindert dat de zomerse hitte het gebouw binnendringt. Al deze duurzaamheidsmaatregelen leidden ertoe dat Kortrijk Business Park vandaag het certificaat BREAAM Very Good draagt.

Deel dit artikel:

Onze partners