DENC-STUDIO mag Concrete Circularity Center ontwerpen

POM West-Vlaanderen heeft tijdens het afgelopen bouwverlof DENC-STUDIO aangeduid als laureaat van de ontwerpwedstrijd voor het Concrete Circularity Center. Dat demonstratiecentrum rond circulair beton komt op dezelfde site als het provinciaal centrum voor duurzaam wonen, bouwen en renoveren Acasus.

Na te zijn weerhouden in een eerste selectieronde diende DENC-STUDIO in april 2022 een projectvoorstel in. Dat werd in de daaropvolgende onderhandelingsfase in juni nog wat bijgesteld en tijdens het afgelopen bouwverlof werd DENC-STUDIO dus als laureaat aangeduid.

Het Concrete Circularity Center heeft als doelgroep alle bouwgerelateerde actoren in Vlaanderen in de breedste zin van het woord, van materiaalproducten over voorschrijvers tot gebruikers en eindklanten. Het zal een belangrijke schakel zijn in de doorstroming van onderzoeksresultaten rond circulair beton van onder meer het WTCB en de KU Leuven. Het komt op dezelfde site als Acasus, het inspiratie- en kenniscentrum voor duurzaam wonen, bouwen en renoveren van Provincie West-Vlaanderen, ook naar een ontwerp van DENC-STUDIO, en heeft een compatibel programma met het kenniscentrum.

“Naar onze mening moet het Concrete Circularity Center niet alleen de technische circulariteit van beton onderzoeken, maar zou het zelf ook inzake architectuur een voorbeeld moeten kunnen stellen op dat vlak”, meent het architectenbureau. “In navolging van Acasus zou het Concrete Circularity Center particulieren alsook bedrijven en overheden immers moeten kunnen inspireren door middel van zijn eigen vestiging, als ervaringsdeskundige.”

Wij zijn alvast benieuwd naar het definitieve ontwerp.

Deel dit artikel:

Onze partners