Derbigum versterkt streven naar meer circulariteit en lanceert Derbitwin NT

Derbigum, de Belgische specialist in dakafdichting voor platte daken, brengt een nieuw esthetisch membraan op de markt: Derbitwin NT. De dubbele technologie bezorgt Derbitwin NT unieke eigenschappen die een gemakkelijke installatie voor dakdekkers garandeert en het nieuwe membraan beantwoordt tegelijk aan de groeiende vraag naar duurzame en esthetische waterdichting. 

Derbitwin NT is samengesteld uit twee verschillende bitumen composities. Aan de bovenzijde bestaat Derbitwin NT uit een APP-bitumenmengsel bedekt met ultraklevende leischilfers. Derbitwin NT biedt in dit opzicht een esthetische oplossing van hoge kwaliteit. Aangezien de APP-compositie inherent UV-bestendig is, worden de leischilfers om louter esthetische redenen toegevoegd. Om een optimale hechting van de leischilfers te garanderen, worden zij rechtstreeks in de bitumen geperst. Die stap in het productieproces voorkomt overmatig verlies van korrels die de goten zouden kunnen verstoppen.

Aan de onderzijde bestaat Derbitwin NT uit een een specifieke compositie ontwikkeld door het R&D-team van Derbigum. Dat mengsel, omschreven als Easy Torch Blend of ETB, werd ontwikkeld om het leggen van het membraan in alle seizoenen te vergemakkelijken. Het mengsel heeft een verlaagd smeltpunt dat een snelle en uniforme hechting aan de ondergrond verzekert.


Dakdekkers werkten mee aan de ontwikkeling

Dakdekkers werkten mee aan de ontwikkeling van het product. Michael Vloeberghs, commercieel directeur: "Veel dakdekkers hebben ons verteld dat ze een membraan nodig hebben dat gemakkelijker aan te brengen is. Wij vroegen hen mee te werken aan de ontwikkeling van zo'n membraan om ervoor te zorgen dat het volledig aan hun behoeften zou voldoen.” Het resultaat is dus een ETB-compositie die na ontwikkeling ook werd aangepast op basis van feedback van klanten en geschikt is voor alle seizoenen van het jaar. Zo is de compositie zachter in de winter en iets stugger in de zomer. 

De Derbitwin NT is geschikt voor klanten die het al gewoon zijn om membranen met leischilfers te leggen. Marcel Mous, algemeen directeur van het Antwerpse dakdekkersbedrijf Daniel L'Eau, die de ontwikkeling van het product al van bij het begin volgt: "De Derbitwin NT is de perfecte oplossing voor een vlotte plaatsing van een bitumineus dak.  Derbitwin NT, met zijn lage smeltpunt aan de ETB-onderzijde, is gemakkelijk te verwerken bij lagere temperaturen. Maar dankzij de APP-bovenzijde is hij ook bij warm weer gemakkelijk te installeren.”  


Op basis van recyclaat en zelf ook recycleerbaar

Derbigum ontwikkelt al meer dan 30 jaar innovatieve en duurzame waterdichtingsoplossingen. Er wordt niet alleen gestreefd naar producten van hoge kwaliteit met een bewezen duurzaamheid over een periode van meer dan 40 jaar, maar ook naar de recycleerbaarheid van de geplaatste producten.

Derbigum is een pionier wanneer het gaat over het meer circulair maken van bitumineuze membranen, door het hergebruik van snijresten van werven en oude dakbedekkingsmembranen in zijn productieproces.

Het hoeft dus ook niet te verbazen dat ook Derbitwin NT voor 20% bestaat uit gerecycleerde bitumen en het product op zijn beurt recycleerbaar is.

Deel dit artikel:

Onze partners