Drie gewesten organiseren samen gratis opleidingen rond GRO

De drie gewesten van ons land organiseren in 2023 gratis opleidingen over het gebruik van de duurzaamheidsmeter GRO. Ze richten zich op een breed doelpubliek: architecten, studiebureaus, opdrachtgevers … Bureau Bouwtechniek werd ingeschakeld om de opleidingen te geven.

Er kan een basisopleiding en een uitgebreide opleiding worden gevolgd. De basisopleiding wordt zowel in het Nederlands als het Frans aangeboden en dat via Microsoft Teams. De uitgebreide opleiding wordt voorlopig enkel in het Nederlands gegeven en gaat fysiek door.

Tijdens de basisopleiding komen de context en de doelstellingen van de GRO aan bod. In de uitgebreide opleiding, waarvoor basiskennis vereist is, wordt dieper ingegaan op het concrete gebruik van de GRO in opdrachten. Onder andere het bepalen van de ambities, het invulling geven van de criteria en het gebruik van de rekenbladen en checklists komen aan bod.

De basisopleiding in het Nederlands gaat door op dinsdag 7 maart van 11 tot 12 uur en de basisopleiding in het Frans op donderdag 23 maart van 11 tot 12 uur. De uitgebreide opleiding, enkel in het Nederlands dus, kan je volgen op 8 juli van 9 tot 12 uur in het VAC in Gent, vlak bij het station Gent Sint-Pieters.

In het najaar worden de opleidingen nog eens opnieuw gegeven, op 7 september (basisopleiding in het Nederlands, van 11 tot 12 uur), 28 september (basisopleiding in het Frans, van 11 tot 12 uur) en 21 november (uitgebreide opleiding in het Nederlands, van 13.30 tot 16.30 uur, deze keer op een nog te bepalen locatie in Brussel).

Inschrijven voor de opleidingen in de eerste helft van 2023 is mogelijk tot een week voor de opleiding en kan via deze link. Voor de opleidingen in het najaar zal je je kunnen inschrijven vanaf de zomer van 2023, ook via de GRO-website.

Deel dit artikel:

Onze partners