Drisag voegt circulaire stoel toe aan gamma

Drisag heeft een circulaire stoel toegevoegd aan zijn gamma: Verso. Van het meubel ontworpen door het designersduo KlingerBordihn kan elk onderdeel vervangen of gerecycleerd worden.

Centraal bij het ontwerpen van Verso stond de vraag hoe onze manier van werken de laatste jaren is geëvolueerd. We switchen vandaag tussen vergaderingen, brainstorms en online meetings alsof het niets is. Zo ontstond het idee om een stoel te ontwerpen die zo veelzijdig is dat hij bij elke persoon en bij elke ruimte past.


Tijdloze vormgeving

Een kuipstoel die heerlijk zit en in elk interieur past: dat is Verso. Het kuipje is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, grijs en wit. De zitting en rugsteun kunnen gestoffeerd worden in alle Drisag-stoffen, van strak leder tot speels bouclé en afwasbare stoffen. Je stelt met andere woorden zelf de stoel samen die in je interieur past.

"Verso is een mooie toevoeging aan ons portfolio, een uniek meubel met retrolook”, vertelt Niek Renders, CEO van Drisag. “Het afgeronde kuipje maakt Verso zo anders. En organische en ronde vormen zijn de komende jaren niet meer weg te denken in onze interieurs."

Verso onderscheidt zich niet enkel door zijn looks, maar ook door zijn ‘feel’. De flexibele zitting met kantelmechanisme zorgt ervoor dat je bewegend kan zitten. Daarnaast is de stoel ook heel ergonomisch. Zo zit het kuipje volgens Drisag heel comfortabel en kan je desgewenst kiezen voor een model met armleggers.


100% circulair

Maar het meest bijzondere aan de stoel ontworpen door KlingerBordihn is zonder twijfel dat hij 100% circulair is. Dat wil concreet zeggen dat elk onderdeel van Verso vervangen en/of gerecycleerd kan worden. Om de zitting te stofferen worden bijvoorbeeld geen lijm of nietjes gebruikt, maar wel enkele innovatieve technieken. Net zoals alle andere interieurconcepten van Drisag wordt Verso in Herentals met de hand vervaardigd.

“Wij zijn bij Drisag constant op zoek naar de laatste trends, nieuwste materialen en vooruitstrevendste technieken”, besluit Niek Renders. “Heel binnenkort krijgt onze showroom trouwens een heuse upgrade. Verso krijgt daarin een hoofdrol. Weldra volgt daarover meer nieuws.”

Deel dit artikel:

Onze partners