Duidelijker en gebruiksvriendelijker: de nieuwe GRO is er

De derde versie van de GRO is sinds januari beschikbaar. GRO is een duurzaamheidsmeter die Het Facilitair Bedrijf van de Vlaamse overheid hanteert bij alle bouwprojecten onafhankelijk van schaal en functie, om zijn ambitie op het vlak van duurzaamheid en circulair bouwen te realiseren.

Het Facilitair Bedrijf van de Vlaamse overheid ontwikkelde de handleiding GRO om in bouwprojecten een gelijklopend en holistisch ambitieniveau te implementeren op vlak van duurzaam en circulair bouwen. De ambitie van GRO is om via een geïntegreerd ontwerpproces tot toekomstgerichte, comfortabele gebouwen te komen. Het principe People, Planet, Profit vormt daarvoor de kapstok. GRO kan voor alle soorten gebouwen gebruikt worden: kantoorgebouwen, toeristische infrastructuur, residentiële gebouwen, gebouwen met gemengde functies … Onafhankelijk van de grootte van een bouwproject.

Na de versies van 2017 en 2019 is deze update de derde versie. In GRO 2020 werden recente wijzigingen in wetgeving en normering verwerkt, kleine verbeteringen doorgevoerd voor meer gebruiksgemak, formulefouten verwijderd en verduidelijkingen toegevoegd. GRO 2020 kan hier worden gedownload.

Deel dit artikel:

Onze partners