Duurzaamheid zit diep geworteld in het DNA van Beddeleem

Als duurzaam bedrijf wil Beddeleem de principes van de circulaire economie maximaal toepassen en de circulariteit van zijn producten garanderen. Hierbij is een doordacht gebruik van materialen belangrijk. In die optiek gaat Beddeleem zijn wanden binnenkort ook verhuren.

Los van het gamma aan Cradle to Cradle- en Chain of Custody gecertificeerde-producten, zijn alle wanden van Beddeleem per definitie herbruikbaar.


Reuse

De JB systeemwanden kunnen gedemonteerd worden zonder waardeverlies en zijn daardoor uitermate geschikt voor hergebruik of reuse. Daardoor wordt het flexibel inrichten van kantoren heel gemakkelijk. De wanden kunnen gedemonteerd en ter plaatse gestockeerd worden in afwachting van nieuwe opstellingen.

Beddeleem wil hier in de toekomst verder in gaan en zelf ook gebruikte wanden en onderdelen stockeren in een speciaal hiervoor voorziene zone in zijn nieuwe vestiging. Deze kunnen dan zonder wijziging van de componenten op een ander project geplaatst worden.


Remake-repair

Daarnaast biedt Beddeleem zijn klanten ook de dienst remake-repair aan, waarmee het bedrijf desgewenst bepaalde componenten naar nieuwe componenten herwerkt. Zo kunnen bijvoorbeeld gerecupereerde topbladen verwerkt worden in allerlei nieuwe toepassingen.


Recycle-upcycle

Van de wanden die niet voor hergebruik of herwerking in aanmerking komen kunnen de grondstoffen – glas, aluminium, spaanplaat, staal, gipskarton en rotswol – na gebruik bovendien gerecycleerd worden om nieuwe, gelijkwaardige producten te maken.


Verhuren: alleen maar voordelen

Jochen Daneels, commercieel directeur bij Beddeleem: “Binnenkort gaan we onze wanden ook verhuren. Product as a service is een model dat daarbij op tafel ligt. De mogelijkheden inzake renting en leasing zullen projectmatig met de klant geanalyseerd worden. Dat is interessant voor de klanten, die de investering niet in één keer moeten doen, voor ons, omdat we zo zeker zijn dat we de wanden ooit tweedehands zullen kunnen aanbieden, en voor het milieu, omdat de wanden zeker niet bij het vuilnis zullen belanden.”

“Wat dus ook de circulaire wens van de klant is: wij kunnen aan elke vraag voldoen. Duurzaamheid zit nu eenmaal diep geworteld in het DNA van Beddeleem”, besluit Jochen Daneels. 

Deel dit artikel:

Onze partners