Econocom start nieuwe afdeling Green & Energy in Benelux

Econocom heeft in de Benelux een nieuwe business unit opgericht waarmee het de energietransitie van bedrijven in België, Nederland en Luxemburg wil versnellen: Green & Energy. Econocom Lease, de financieringstak van Econocom waar de business unit in werd ondergebracht, zal zo ook het engineeren van energietransities toevoegen aan zijn diensten. In Frankrijk bestond Green & Energy al langer. Daar begeleidde Econocom Lease al met succes kostenefficiënte energietransities bij onder meer Maisons du Monde, Stellantis en Thales. Ingenieur Vincent Guillemot stond er aan het hoofd van de business unit en is dan ook ook aangesteld voor de commercialisering ervan in de Benelux.

Econocom Benelux heeft vandaag al een ruime ervaring als integrator en financiële partner van circulaire projecten zoals bijvoorbeeld het plaatsen van ledverlichting. Met de oprichting van Green & Energy zal Econocom nu ook diensten aanbieden als technische audits, ingenieursstudies met energiebesparingsberekeningen, projectaanneming en prestatiemonitoring op basis van energiedata, met als doel bedrijven te adviseren bij de energie-efficiëntieplanning van hun gebouwen.


Hoofdaannemer van energietransitieprojecten

Econocom wordt daarmee hoofdaannemer voor energieprojecten in verlichting, industriële koeling, warmterecuperatie en HVAC, energieopslag, laadsystemen en zonne-energie. Econocom zal zijn bestaande ecosysteem van installateurs, onderhoudstechnici, softwareleveranciers en financiële partners in de Benelux dan ook verder uitbouwen.

“Die gecoördineerde aanpak met advies, installatie en asaservicefinanciering is uniek in de markt. Klanten slagen erin om de geprojecteerde energiebesparingen te realiseren en daarmee hun investering en voorfinanciering af te lossen”, aldus Vincent Guillemot, die, nadat hij eerder in Frankrijk dezelfde business unit onder zijn hoede had, de business unit Green & Energy in de Benelux zal gaan leiden. Bij onze zuiderburen stelde de Fransman over zeven jaar een portefeuille samen van 60 miljoen euro. Die succesformule zal hij nu voor Econocom Group repliceren in België.

Meer info over de nieuwe business unit lees je hier.

Deel dit artikel:

Onze partners