Een Belgian Building Award winnen met je circulaire bouwproject? Schrijf je nu in!

Op dinsdag 14 maart 2023 worden de prestigieuze Belgian Building Awards uitgereikt op BATIBOUW. Die prijs, een organisatie van BATIBOUW in samenwerking met Palindroom en Architectura, lauwert de recente realisaties van architecten, bouwheren, studiebureaus en aannemingsbedrijven. Met de categorie Sustainability maken ook circulaire bouwprojecten kans op een Belgian Building Award. De inschrijvingsperiode is nu geopend en loopt nog tot en met 20 januari 2023.

In 2023 valt er een Belgian Building Award te winnen in vier categorieën: 3-2-1 Façade Award, Mixed Use, Pioneer Award en Sustainability.

Naar de prijs in die laatste categorie kan je een gooi doen met je circulaire bouwproject. De Sustainability Award bekroont immers een project dat uitmunt door zijn integrale duurzaamheidsaanpak en dat een zo laag mogelijke of liefst zelfs een positieve ecologische impact heeft. Het project moet zich in België bevinden en moet opgeleverd zijn in 2021 of later. Projecten die al genomineerd waren tijdens de vorige edities van de Belgian Building Awards komen niet in aanmerking. Bij de selectie worden vier aspecten in rekening genomen: green, blue, circular en CO2.

Waar de andere categorieën voor staan en het wedstrijdreglement, lees je hier.


Hoe deelnemen?

Deelnemen aan de Belgian Building Awards kan enkel door het online deelnameformulier in te vullen via de website van de Belgian Building Awards. Daarvoor kan je hier klikken. Inschrijven kan tot en met 20 januari 2023. 

De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking die plaatsvindt op dinsdag 14 maart 2023 op BATIBOUW.

Deel dit artikel:

Onze partners