Eerste projectoproep Belgium Builds Back Circular

In het kader van het nationaal plan voor herstel en veerkracht lanceert de federale overheid Belgium Builds Back Circular (BBBC). Daarmee wil de overheid innoverende projecten en onderzoeksactiviteiten die inzetten op circulariteit financieel ondersteunen. Een eerste BBBC-projectoproep focust op ecodesign, onder meer binnen de sectoren windenergie en biomimetica.

Naast de thema’s windenergie en biomimetica, waartoe interessante projecten en onderzoeken op het vlak van circulair bouwen kunnen behoren, heeft de projectoproep die focust op ecodesign ook e-bikes en de gezondheidszorg als thema. Zorgt je project voor nieuwe circulaire productieprocessen en productontwerp binnen een van de vier thema’s? Aarzel dan niet om het aan te melden. Kmo’s en onderzoekscentra maken door hun project aan te melden kans op financiële ondersteuning van 250.000 tot 1.000.000 euro voor dat project.

De projectoproep staat open sinds 15 juni en wordt afgesloten op 31 oktober 2022. Hoe je een project kan aanmelden, lees je hier.

Deel dit artikel:

Onze partners