ETAP Lighting International lanceert nieuwe circulaire kantoorverlichting

Verlichtingsspecialist ETAP Lighting International lanceert een nieuwe verlichtingsoplossing binnen het modulaire LEY-gamma. De nieuwe armaturen kunnen volledig ingewerkt worden in plafonds en bieden quasi onuitputtelijke mogelijkheden voor architecten. Daarnaast is het gamma voortaan ook beschikbaar met een microprismaoptiek. Het LEY-gamma, volledig in Malle geproduceerd, is ontwikkeld met aandacht voor circulariteit: ETAP maakt voor het gamma gebruik van aluminium dat voor ruim 85% bestaat uit gerecycleerd materiaal en daarnaast zijn alle onderdelen met schroeven geassembleerd zodat de armaturen makkelijk onderhouden kunnen worden en ontmanteld met het oog op een tweede leven.

ETAP lanceerde het LEY-gamma in 2019. Het focuste bij de ontwikkeling op perfect afgewerkte armaturen die naadloos met elkaar gecombineerd konden worden tot strakke lichtlijnen. Dankzij de combinatiemogelijkheden die de LEY-armaturen bieden, kunnen de lichtlijnen perfect de architectuur volgen en zo de vormgeving van een gebouw accentueren.  

Tot nog toe omvatte het gamma enkel modulaire pendel-, opbouw- en wandarmaturen met een shielded lens of diffuseroptiek, maar ETAP lanceert nu dus ook een nieuwe productlijn met LEY-modules die volledig ingewerkt kunnen worden in een plafond en met een bijkomende microprismaoptiek. De microprismaoptiek combineert een heldere, diffuse optiek met een lage verblindingsgraad (UGR ≤ 19) en is daardoor uitstekend geschikt voor kantooromgevingen.

Door zijn smalle breedte van 60 mm en de de doorlopende diffusoroptiek, tot 50 meter zonder naden, kan je met de nieuwe modulaire armaturen nu ook strakke, ingebouwde lichtlijnen creëren in het plafond. Net zoals de rest van het LEY-gamma is een afwerking beschikbaar in grijs, zwart of wit. 


"Architecten vragen esthetische verlichtingsoplossingen"

Jérome Keller, productmanager: “We weten dat architecten en interieurdesigners op zoek zijn naar meer esthetische verlichtingsoplossingen die een verrijking kunnen vormen in hun architecturaal of interieurconcept. Met onze pendel-, opbouw- en wandarmaturen kwamen we daar al aan tegemoet. Het nieuwe gamma biedt inbouwarmaturen met net dezelfde technische functionaliteiten en afwerking. De nieuwe microprismadiffusoroptiek biedt bovendien een verhoogd visueel comfort.”

Qua toepassing denkt ETAP onder meer aan kantoren, vergaderzalen, inkomhallen, showrooms, open spaces enzovoort. “De creatieve mogelijkheden zijn legio. De klant kan onze oplossing online, eenvoudig en snel, volledig op maat configureren. We stellen alle mogelijke documenten en data ter beschikking. ETAP garandeert daarbij een hoogwaardige, performante en perfect afgewerkte verlichtingsoplossing", besluit Keller. 


Interessante oplossing bij circulair bouwen

Het LEY-gamma wordt volledig in Malle geproduceerd. Het is ontwikkeld met oog voor circulariteit. ETAP maakt gebruik van aluminium dat voor ruim 85% bestaat uit gerecycleerd materiaal. Bovendien zijn alle onderdelen met schroeven geassembleerd zodat de armaturen makkelijk onderhouden en ontmanteld kunnen worden.

Met Circular Licht als een Service of C-LaaS biedt ETAP Lighting International zijn oplossingen ook aan als een dienst.

Deel dit artikel:

Onze partners