Flotex Next: nieuwe herbruikbare vloerbedekking voor moderne ruimtes

Met Flotex Next lanceerde Forbo Flooring Systems onlangs een nieuwe met textiel afgewerkte vloerbedekking voor moderne ruimtes die omkeerbaar geplaatst wordt met het oog op hergebruik.

Flotex Next wordt gelegd in banen en is geschikt voor toepassing in moderne ruimtes. Doordat de banen los en dus zonder lijm worden geplaatst – ook op bestaande vloeren, kunnen ze niet alleen sneller en zonder stof-, geluids- en geuroverlast geplaatst worden, maar ook worden verwijderd zonder dat schade wordt toegebracht aan de ondervloer en de banen zelf. Daardoor kan de vloerbedekking makkelijk een tweede leven krijgen als haar levensduur nog niet ten einde is.

Maar die omkeerbaarheid is niet de enige duurzame eigenschap van de Flotex Next-vloerbedekking. Zo bevat de rug van pvc ook 21% aan gerecycleerde content.


Geschikt voor intensief gebruik

Dankzij het feit dat de vloerbedekking los gelegd wordt, waarbij de ondervloer geen of slechts minimale voorbereiding vraagt, is de vloer direct na installatie begaanbaar. Dat gegeven en het haar optimale diminesiestabiliteit maakt Flotex Next uitermate geschikt voor drukbezochte ruimtes die snel weer operationeel moeten zijn. 

Deel dit artikel:

Onze partners