Gare Maritime maakt kans op ARC20 Architectuur Award

Gare Maritime in Brussel, ontworpen volgens de principes van circulair bouwen, is genomineerd voor de Architectuur Award van de Nederlandse ARC20 Awards. De drie genomineerden worden eigenlijk pas in november van dit jaar bekendgemaakt, maar Neutelings Riedijk Architecten, een van de ontwerpers van Gare Maritime, laat weten dat het project op de site van Tour & Taxis in Brussel er alvast één van is. Op 12 november kennen we de winnaar.

De ARC20 Architectuur Award, een initatief van Tarkett en de Architect, wordt toegekend aan recent gerealiseerde projecten die hoge prestaties op het gebied van duurzaamheid in de ruimste zin van het woord op innovatieve wijze combineren met een verrassende architectuur.

Doel van de prijs is duurzaamheid te promoten als integraal onderdeel van het ontwerp. Gezocht wordt naar projecten die innovatief zijn op de terreinen van energie, materialen en techniek, die nieuwe normen zetten voor commercieel vastgoed, woningbouw en publieke voorzieningen of die stedelijke en/of ecologische problemen oplossen.

Gare Maritime is een nieuw, overdekt, gemengd stedelijk programma dat Neutelings Riedijk Architecten in samenwerking met Bureau Bouwtechniek en Jan de Moffarts Architecten in opdracht van Extensa ontwierp onder de monumentale stationskappen op de site van Tour & Taxis in Brussel. Onder meer de stalen vliesgevelsystemen van Jansen by ods leverden een belangrijke bijdrage aan de circulariteit van het project.

Deel dit artikel:

Onze partners