Gewikt & Gewogen: Thomas Gevaert (AAC Architects) over COREtec Second Life-vloeren

Thomas Gevaert van AAC Architects uit Oudenaarde voorzag in zijn ontwerp voor een nieuw gebouw voor ANG in Ronse vloerbekleding van COREtec Floors. Dat bedrijf maakt onder de noemer COREtec Second Life alleen maar circulaire, meerlaagse en watervaste rigidvloeren. Ook in zijn ontwerp voor het nieuwe hoofdkantoor van de vloerenproducent zelf, in Kruisem, maakte Gevaert, uiteraard niet geheel verrassend, gebruik van de circulaire vloeren van COREtec. De man weet dus waarover hij spreekt. "Naast heel wat kwalitatieve eigenschappen is vooral de mogelijkheid om de vloer in de toekomst eenvoudig te verwijderen om hem eventueel elders te gebruiken een grote troef. Hij wordt immers droog en dus demonteerbaar geplaatst", vertelt hij.

In welke werf werd het product toegepast?

"In het nieuwe gebouw van COREtec Floors in kruisem en in de nieuwe vestiging van ANG in Ronse."


Wat gaf de doorslag om voor COREtec Second Life te kiezen?

"De producten van COREtec Floors, die officieel allemaal de naam COREtec Second Life, dragen, zijn zeer kwalitatief. Ze bestaan uit duurzame materialen, klinken niet hol zoals andere laminaten en ze hebben bijzonder goede akoestische eigenschappen. Daarnaast waren ook de grote keuze op esthetisch vlak, de snelheid van plaatsing en de budgetvriendelijkheid doorslaggevend."


Hoe stonden de aannemers tegenover de keuze voor COREtec Second Life-vloeren?

"Na het bekijken van de stalen waren die meteen positief gestemd."


Wat zijn achteraf gezien de sterke punten van het nieuwe product?

"Naast de aspecten die ik al vermelde, is ook de flexibiliteit een grote troef. COREtec Second Life-vloeren worden immers droog en dus demonteerbaar geplaatst worden – tot 400 m² zonder uitzettingsvoeg en in tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat zonder profieltjes aan deuropeningen. Nog een pluspunt is dat je de producten van COREtec Floors ook perfect als wandbekleding kunt gebruiken en COREtec Floors ook plinten en trapbekleding aanbiedt. En het gamma 'steen' biedt een valabel alternatief voor keramische vloeren."


Zijn er bepaalde elementen of details die nog voor verbetering vatbaar zijn?

"Niet echt."


Zijn er bepaalde zaken waar een architect rekening mee moet houden als hij kiest voor de COREtec Second Life-vloeren?

"De vloeren zijn met hun 5 tot 8,5 mm - afhankelijk van de kern en de kwaliteit - minder dik dan andere vloerbekledingen, wat ze uitermate geschikt maakt om ze te plaatsen over een bestaande vloer, zonder dat die moet worden uitgebroken. Voor echt grote ruimtes dient ook rekening gehouden te worden met uitzettingsvoegen."


Voor welk type projecten zijn de COREtec Seond Life-vloeren interessant en voor welk type minder?

"De COREtec Second Life-vloeren kunnen zowel worden toegepast in kantoorbouw als in woningbouw."


Ligt de prijs van bouwen met dit product hoger dan die van bouwen met andere (niet-circulaire) vloeren?

"De COREtec Second Life-vloeren zijn merkelijk goedkoper dan parket. Ze zijn dan wel weer iets duurder dan andere laminaten, maar wel kwalitatief beter."

Deel dit artikel:

Onze partners