Gezocht: interessante cases voor Herbestemmingsdag (12 mei 2024)

Wat is er circulairder dan een bestaand gebouw een nieuwe toekomst te geven? Dat gegeven vormt de rode draad van de allereerste Herbestemmingsdag op 12 mei 2024. De initiatiefnemers zoeken nog ontwerpers en opdrachtgevers die hun herbestemmingen die bewuste dag willen openstellen.

De Herbestemmingsdag is een initiatief van architect-herbestemmer Pieter Verfaillie (bow architecten) en restaurateur Ruben Willaert (Herité en Herbé). Zij kunnen rekenen op de steun van Palindroom om het event in de markt te zetten. Pieter, Ruben en drie collega’s van Palindroom (Wouter Polspoel, Bertrand Lafontaine en Rik Neven) zijn samen met Sara Vermeulen van Flanders Heritage Agency en CASPAR consulting ook de auteurs van de LinkedIn-reeks ‘100 op 100 voor herbestemming’.

Bedoeling van de Herbestemmingsdag is dat zo veel mogelijk interessante herbestemmingsprojecten die dag de deuren openen en dat creatieve initiatieven gerelateerd aan herbestemmen een spreekbuis krijgen voor het grote publiek. Momenteel zijn de initiatiefnemers nog op zoek naar waardevolle en relevante herbestemmingsprojecten. Geïnteresseerd? Op herbestemmingsdag.be kan je meer info raadplegen en je project indienen.

Deel dit artikel:

Onze partners