Grote focus op circulariteit levert Beddeleem Charter Duurzaam Ondernemen van VOKA op

Beddeleem ontving recent het Charter Duurzaam Ondernemen van Voka. De Belgische producent en leverancier van verplaatsbare systeemwanden en boxen heeft dat onder meer te danken aan zijn grote focus op circulariteit.

Het Charter Duurzaam Ondernemen is een certificaat dat enkel is weggelegd voor bedrijven die wezenlijk bijdragen aan meer duurzaamheid en refereert naar de zeventien zogenaamde Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Vijf concrete acties die Beddeleem in 2021 ondernam op het vlak van duurzaamheid, hebben geleid tot het verkrijgen van het Charter. Drie daarvan zijn rechtstreeks gelinkt aan circulair bouwen:

  • de koolstofvoetafdruk berekenen en een CO2-neutraliteitstraject uitwerken;
  • inzetten op circulaire economie via Beddeleem Circulair;
  • de verdere ontwikkeling van Cradle to Cradle produceren;
  • inzetten op een goede ergonomie van de eigen infrastructuur, onder meer met zit-stadesken voor alle medewerkers;
  • het bieden van de mogelijkheid aan de werknemers om levenslang te leren via de Beddeleem Academy.

Beddeleem mocht, als eerste Belgische CO2-neutrale bouwbedrijf, voorafgaand aan de uitreiking van het Charter Duurzaam Ondernemen aan Oost-Vlaamse bedrijven midden juni toelichting geven over dat afgelegde traject.

Beddeleem blijft na het behalen van het Charter Duurzaam Ondernemen voor het jaar 2021 niet op zijn lauweren rusten en maakt momenteel al volop werk van het behalen van de specifieke doelstellingen om ook in 2022 het Charter Duurzaam Ondernemen te behalen.

Deel dit artikel:

Onze partners