GYPROC lanceert circulaire productlijn LOOPD

GYPROC lanceert met de productlijn LOOPD een voegband en voegmiddel die na gebruik gemakkelijk verwijderbaar zijn. Zo kan een GYPROC-wand voortaan gedemonteerd worden zonder de gipsplaten te beschadigen, waardoor die hergebruikt kunnen worden.

De voegen terugvinden in een muur van gipskartonplaten die geplamuurd is, was vroeger haast onbegonnen werk. Het logische gevolg was dat de gipskartonplaten vaak niet in hun geheel konden worden gerecupereerd en dus ook niet konden worden hergebruikt. Daar brengt GYPROC met LOOPD nu verandering in.

De LOOPD-voegband is geschikt voor het wapenen van langse en kopse voegen tussen GYRPOC-gipskartonplaten, het LOOPD-voegmiddel voor het vullen van die naden. Bij combinatie en correct aanbrengen van de LOOPD-voegband en het LOOPD-voegmiddel kan de voegband verwijderd worden zodat de schroeven terug vrijkomen en de gipskartonplaten vervolgens eenvoudig gedemonteerd kunnen worden. De voegband is terug te vinden doordat hij achter de plint onder het pleisterwerk vandaan komt.

Dankzij de LOOPD-producten zijn GYPROC-platen voortaan een reële optie in bijvoorbeeld kantoorruimtes die al eens van indeling moeten veranderen, geen overbodige luxe in een tijdperk waarin de balans tussen thuiswerk en op kantoor werken flink in vraag wordt gesteld.

De lancering van LOOPD betekent een nieuwe stap in de missie van GYPROC om de bouwsector meer duurzaam en circulair te maken. De technische specificaties van de LOOPD-voegband en het LOOPD-voegmiddel vind je respectievelijk hier en achter deze link.

Deel dit artikel:

Onze partners