HybriQ+ van Cosentino maakt composietwerkbladen duurzamer

Cosentino, wereldwijd marktleider in keukenbladen, heeft met de technologie HybriQ+ een ecologisch proces ontwikkelt om composietwerkbladen met een duurzame samenstelling te maken. De technologie zal worden gebruikt voor het merk Silestone.

Concreet staat de technologie voor een productieproces waarbij 99% van het benodigde water wordt hergebruikt dankzij een circulair systeem van continue infiltratie waardoor er geen enkele druppel – van die 99% – geloosd wordt, dat volledig door hernieuwbare energie wordt aangedreven en dat resulteert in een materiaal dat voor minstens 20% uit gerecycleerde ruwe materialen, zoals glas, bestaat.

Cosentino, dat oppervlakken maakt die gebruikt kunnen worden voor trappen, wanden, vloeren, douches, wastafels, als gevelbekleding of voor tafel- of keukenbladen, zal de nieuwe technologie gebruiken voor zijn merk Silestone, dat daardoor "mooier en duurzame dan ooit" zal worden. Het bedrijf garandeert dat aan de performantie en de knappe looks van de Silestone-werkbladen niet wordt geraakt.


Campagne met focus op keuken

Consentino koppelt ook een ambitieuze multimediacampagne aan de lancering van HybriQ+, die zich specifiek richt op de keuken, genaamd 'Verander de wereld vanuit je keuken'. In de campagne, die wordt gelanceerd in 21 landen, wordt de technologie omschreven als "een eerste vonk" die in staat is om een mindshift te genereren rond duurzame materialen in de keuken. Ze wil de aanzet zijn tot nieuwe inzichten en acties in de richting van een meer klimaatvriendelijke wereld.

 Meer info over HybriQ+ en de duurzaamheidscampagne van Cosentino vind je hier en via deze link.

Deel dit artikel:

Onze partners