Interalu voegt plafonds toe aan Madaster België

Interalu werd recent zogenaamde Max-partner van Madaster België. Door de klimaatplafonds Easy-KlimaPlus en SAPP toe te voegen aan het digitale materialenkadaster, kan Madaster nu een circulariteitsscore toekennen aan die plafonds en zal hun hergebruik gefaciliteerd worden.

In de laatste fase voor de brede uitrol van Madaster in ons land, een digitaal platform dat fungeert als bibliotheek en generator van materiaalpaspoorten, ging Madaster ook hier – zoals eerder in de andere landen waar het platform vandaag operationeel is – op zoek naar zogenaamde Max-partners. Dat zijn bedrijven die een contract voor twee jaar ondertekenen en vervolgens alle mogelijke Madaster-licenties en -opleidingen krijgen. Madaster neemt de Max-partners echt bij de hand: het helpt hen hun eerste projecten op te laden, organiseert netwerkmeetings … De Max-versie van Madaster, die sinds oktober vorig jaar online is maar enkel te gebruiken is door de Max-partners, is ook voor Madaster zelf interessant: de feedback van de Max-partners helpt het platform de laatste puntjes op de i te zetten voor de grote lancering bij het brede publiek.

Met CONIX RDBM Architects en Beddeleem telt Madaster België al twee Max-partners die ook Circubuild-partner zijn. Daar komt nu Interalu bij. Dat bedrijf voegt zijn klimaatplafonds Easy-KlimaPlus en SAPP toe aan de Madaster-database. Madaster zal de plafonds, die koelen en verwarmen en beschikken over een EPD, nu een circulariteitsscore kunnen geven, die het dan kan meenemen in de Madaster-circulariteitsscore van een gebouw waarin Interalu-plafonds werden gebruikt. Het spreekt voor zich dat ook het hergebruikpotentieel van de plafonds door de registratie in Madaster beter benut zal worden.

Madaster België is nog steeds op zoek naar Max-partners. Pas daarna zal het platform opengesteld worden voor het brede publiek. Het is nog niet duidelijk of dat nog dit jaar het geval zal zijn.

Deel dit artikel:

Onze partners